ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας
Τετάρτη 27 Μάρτη 2013

Eurokinissi

Συνεχίζουν για ένατη μέρα την κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση του Οργανισμού, που απαξιώνει τους ίδιους ως εργαζόμενους, αλλά και θέτει σε κίνδυνο τα προγράμματα υποκατάστασης.

Χτες, οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Πελοπίδα Καλλίρη, όπου κλείστηκε ραντεβού με τον υπουργό Υγείας για σήμερα, στις 12 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι θα κάνουν νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Επίσης, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ απαντά σε επιστολή της προέδρου του Οργανισμού Μ. Μαλιώρη, η οποία αναφέρει ότι λόγω της κατάληψης «δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ενέργειες που αφορούν στην προμήθεια υλικών που σχετίζονται άμεσα με την υγεία των θεραπευομένων». «Θα ήταν αστείο, επισημαίνει ο Σύλλογος των εργαζομένων, το ότι η Πρόεδρος του ΔΣ αποδίδει στην (από βδομάδος) κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών όλες τις δυσλειτουργίες και τις ελλείψεις που υπάρχουν τους τελευταίους μήνες. Είναι σαφές ως εργαζόμενοι, παρά τις κινητοποιήσεις μας, έχουμε διασφαλίσει την ομαλή χορήγηση των ασθενών στις μονάδες και την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος».