ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Αποικιοκρατική σύμβαση σε βάρος του λαού
Τετάρτη 4 Απρίλη 2001

Στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του αεροδρομίου Σπάτων, την επιχείρηση κατασυκοφάντησης της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) ώστε να ξεπουληθεί πιο εύκολα, καθώς και σε θέματα που αφορούν το προσωπικό και μαρτυρούν έλλειψη δημοκρατίας, επικέντρωσε το ενδιαφέρον του ο Αντ. Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, κατά τη συνάντηση που είχε χτες με τη διοίκηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Τη συνάντηση τη ζήτησε το ΚΚΕ, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζονται τις πρώτες μέρες λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Ο Αντ. Σκυλλάκος εξέφρασε στον αναπληρωτή διευθυντή του ΔΑΑ Ι. Παράσχη την ανησυχία του ΚΚΕ για τα σοβαρότατα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τις πρώτες μέρες λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Παράλληλα, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο εθνικός αερομεταφορέας ενόψει της ιδιωτικοποίησης, ενώ έθεσε και ζητήματα έλλειψης δημοκρατίας, με αναφορά στην απαγόρευση που προηγήθηκε στην είσοδο του «Ρ» και του «902» στους εργασιακούς χώρους, αλλά και στην παρακολούθηση των εργαζομένων του αεροδρομίου με κάμερες, ακόμα και στους χώρους που αλλάζουν ρούχα!

Από την πλευρά του ο Ι. Παράσχης έμμεσα επέρριψε τις ευθύνες στην ΟΑ για τα λειτουργικά προβλήματα του αεροδρομίου, αλλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επίλυση των προβλημάτων τις επόμενες μέρες.

Μετά τη συνάντηση, ο Αντ. Σκυλλάκος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ζητήσαμε συνάντηση με την ηγεσία του αεροδρομίου, διότι ανησυχήσαμε από τα τραγικά, μπορώ να πω, προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις πρώτες μέρες. Ηταν καθησυχαστικοί ότι θα λυθούν τα προβλήματα. Το πολιτικό συμπέρασμα που βγάλαμε, όμως, είναι ότι δε φτάνει ότι υπήρξε μια αποικιοκρατική σύμβαση και αντί να είναι ελληνικό το αεροδρόμιο το δώσαμε σε ιδιώτη Γερμανό. Αλλά και οι ιδιώτες αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν και να οργανώσουν το ξεκίνημα ενός αεροδρομίου, όπως θα έπρεπε να ξεκινήσουν. Και το δεύτερο από τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε ο φόβος μας ότι θα ακριβύνουν όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται και σε πελάτες και για τη διακίνηση των εμπορευμάτων, είτε τα εισιτήρια, είτε πάρκιν, είτε ναύλοι, οτιδήποτε. Και θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού».