ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Αναδεικνύοντας την ανάγκη συντονισμού με όλο το λαό, οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» οργανώνουν την Τρίτη συγκέντρωση μαζί με ασθενείς, συνταξιούχους, ανέργους

Κυριακή 7 Απρίλη 2013

Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που θα κορυφωθούν στις 17 Απρίλη 2013 με εξάωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Τις κινητοποιήσεις αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Στα πλαίσια της απόφασης της ΠΟΕΔΗΝ θα γίνουν οι παρακάτω κινητοποιήσεις:

Οι κινητοποιήσεις γίνονται σε μια περίοδο που, αφ' ενός, όλο και περισσότερες εργατικές - λαϊκές οικογένειες στερούνται βασικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σταματούν θεραπείες γιατί δεν αντέχουν το κόστος, «εισπράττουν» τις συνέπειες των υποβαθμισμένων δημόσιων δομών Υγείας. Αφ' ετέρου, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της λεγόμενης «εξυγίανσης» του δημόσιου τομέα Υγείας, απολύσεις, «αξιολογήσεις» των ίδιων και των ιδρυμάτων στο όνομα του κόστους - οφέλους, απλήρωτες εφημερίες, εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς. Δηλαδή, τόσο οι εργαζόμενοι του κλάδου όσο και οι ασθενείς, οι συνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πολιτικής που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα, προστατεύει την επιχειρηματική δράση σε αυτή.

Ο συντονισμός του αγώνα όλων των λαϊκών στρωμάτων, για Υγεία δωρεάν για όλο το λαό, είναι σήμερα ανάγκη όσο ποτέ. Το να έχουν σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα οι υγειονομικοί είναι προϋπόθεση για να έχει ο λαός ασφαλείς, σύγχρονες, ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας. Από την άλλη μεριά, η εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών συνδέεται με την πάλη για να έχει ο λαός ανεμπόδιστη πρόσβαση στη διάγνωση, στην εξέταση, στη θεραπεία, στο φάρμακο.

Μαζί με ασθενείς, συνταξιούχους, ανασφάλιστους

Ετσι, ξεχωριστή σημασία έχει η πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» -στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου- να οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με ασθενείς, ανασφάλιστους, ανέργους.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 9 Απρίλη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και στη συνέχεια στον κόμβο του «Χίλτον» στις 9 π.μ. και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα Σωματεία Νοσοκομείων 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σε Συλλόγους Ασθενών, Ενώσεις Συνταξιούχων, Συλλόγους Γυναικών και Λαϊκές Επιτροπές.