ΝΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει το σκλαβοπάζαρο των νέων
Πέμπτη 11 Απρίλη 2013

Η καταχώριση του ...«Ινστιτούτου Ανάπτυξης Θεσσαλίας», που προτείνει σε επιχειρηματίες να ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ προσωπικό χωρίς κανένα κόστος
Σκλαβοπάζαρο νέων εργαζομένων οργανώνει το «Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας», υλοποιώντας προγράμματα της ΕΕ και της συγκυβέρνησης για την «αντιμετώπιση» της ανεργίας. Με διαφημιστικό που εξέδωσε απευθύνεται στους εργοδότες της περιοχής, καλώντας τους να συμμετάσχουν στα προγράμματα για νέους από 18 - 29 ετών, οι οποίοι θα εργάζονται με αμοιβές - ψίχουλα και χωρίς βασικά εργατικά δικαιώματα.

Σε ανακοίνωσή της, η Οργάνωση της ΚΝΕ Ν. Μαγνησίας, απευθυνόμενη στους νέους της περιοχής, σημειώνει: «"Αποκτήστε προσωπικό για 5 μήνες χωρίς κανένα κόστος"! Με αυτόν τον προκλητικό τρόπο το ΚΕΚ "Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας" διαφημίζει στους εργοδότες το σκλαβοπάζαρο που έχει στήσει με τα προγράμματα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Λένε ωμά ότι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με ασφάλιση είναι "κόστος" και "δεσμεύσεις". Μας πλασάρουν σαν κρέας, δωρεάν και αναλώσιμο για την κρεατομηχανή των αφεντικών. Σαν σύγχρονους δούλους.

Μας κοροϊδεύουν όταν λένε ότι τα προγράμματα αυτά είναι για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Δίνουν χρήμα στους εργοδότες και στις ΜΚΟ για να φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία. Μας εκβιάζουν για να αποδεχτούμε να δουλεύουμε με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι, χωρίς δικαιώματα! Μετά τα 5μηνα με τα 625 ευρώ και τη μαύρη εργασία, φέρνουν τώρα τα 400, με στόχο να μας οδηγήσουν στα 300 και τα 200. Μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι και να λέμε και "ευχαριστώ" και μετά από 5 μήνες μάς ρίχνουν πάλι στην ανεργία. ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Βγάλε συμπέρασμα: Αυτό που μας προσφέρουν σήμερα, που ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους είναι τεράστιος, είναι η εκρηκτική ανεργία, τα μεροκάματα - ψίχουλα, η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι ο δρόμος ανάπτυξης που λέει ότι για να έχουμε δουλειά πρέπει να είμαστε φθηνοί ακόμη και τζάμπα για τα αφεντικά! Με τέτοια άθλια μέτρα θα πετύχουν την ανάκαμψη ή την παραγωγική ανασυγκρότηση που επιδιώκει από τη μία η συγκυβέρνηση και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν δυνάμεις που μπορείς να στηριχτείς. Είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, οι ταξικές δυνάμεις στα σωματεία. Πάρε θέση στην οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση. Ενίσχυσε το ΠΑΜΕ. Για να αποκτήσει σάρκα και οστά η λαϊκή συμμαχία από τα κάτω. Για να γίνουν οι τόποι δουλειάς, οι γειτονιές κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε οργανωμένα και να επιβάλουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.