Το Webster νικητής στα πανεπιστήμια

Σήμερα στις 11 π.μ. ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Αττικής

Κυριακή 21 Απρίλη 2013

Η νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Webster.
Στον Αγιο Λουδοβίκο της Ουάσινγκτον έγινε στις αρχές Απρίλη το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα - προκριματικοί αγώνες του Παναμερικανικού Διεθνούς Τουρνουά Πανεπιστημίων, που θα γίνει την τελευταία βδομάδα του ερχόμενου Δεκέμβρη - με τη συμμετοχή στον τελικό 4 πανεπιστημίων: Το Webster University, το Maryland - Baltimore County, το University of Texas - Dallas και το University of Illinois.

Στον τελευταίο γύρο το Webster αντιμετώπισε την ομάδα του Texas και τα δύο πρώτα παιχνίδια ήλθαν ισόπαλα, ενώ στα δύο επόμενα το Webster νίκησε 9,5-7,0 και αναδείχθηκε πρώτο πανεπιστήμιο.

* Ενα άλλο αξιόλογο σκακιστικό γεγονός - κατά τους διοργανωτές είναι το πρώτο ανώτερο γυναικείο σκακιστικό ματς στην ιστορία του σκακιού - ήταν το «Σκάκι για παιδιά», όπου στις 2 Απρίλη η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της FIDE η Ουκρανή Αννα Ουσένινα, αντιμετώπισε στο Κιβ της Ουκρανίας την ιδρύτρια Φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Ουκρανίας Ολένα Μπόουτσουν σε μία και μοναδική παρτίδα. Ο χρόνος σκέψης ήταν 30' + 5'' και το παιχνίδι κράτησε 38 κινήσεις. Η Μπόουτσουν είχε τα λευκά και σύμφωνα με τους Η/Υ τα λευκά είχαν ένα μικρό αβαντάζ, αλλά τελικά έληξε ισόπαλο.

* Με το 2ο γύρο συνεχίζεται σήμερα το πρωί στις 11.00 το Κύπελλο Αττικής, όπου αγωνίζονται οι «32». Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και στον 3ο γύρο θα αγωνιστούν 16 από τις 64 ομάδες που ξεκίνησαν. Στον προκριματικό γύρο από τις 22 ομάδες προκρίθηκαν: ΑΣ ΠΕΡΑ - ΠΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2,5-1,5, ΣΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 3,5-0,5, ΠΚΜ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ - ΑΦΟ Α. ΝΙΚΑΙΑΣ 2-2 (5-5), ΣΟΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΣΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 0,5-3,5, ΑΟ ΠΡΩΤΕΥΣ - ΠΕΤΑ 3-1, ΑΣΑΕ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 4-0, ΣΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 1-3 κ.ά.