Η ΚΝΕ πάει θέατρο
Παρασκευή 6 Απρίλη 2001

Η ΚΝΕ, συνεχίζοντας να πηγαίνει θέατρο, σήμερα θα παρακολουθήσει, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, την κοινωνική σάτιρα των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου, το «Ενας ήρως με παντούφλες». Το έργο υπήρξε μεγάλη θεατρική επιτυχία του Βασίλη Λογοθετίδη, πριν γυριστεί σε ταινία, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Ιορδανίδη, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική του Φίλιππου Τσαλαχούρη, οι φωτισμοί του Σπύρου Κάρδαρη.

Την αφέλεια και την αγνή ιδεολογία ενός συνταξιούχου στρατιωτικού εκμεταλλεύονται ένας συγγενής του και ένας κρατικός υπάλληλος, οι οποίοι καταφέρνουν να αρπάξουν χρήμα από τον κρατικό κορβανά, οργανώνοντας την κατασκευή της προτομής του στρατηγού. Ο στρατηγός Δεκαβάλας, θεωρώντας ότι το κράτος αναγνώρισε την προσφορά του, είναι έτοιμος να πιστέψει τα πάντα. Δε θα αργήσει η στιγμή που θα αντιληφθεί ότι πίσω από την κατασκευή της προτομής του κρύβονταν μίζες και συμφέροντα. Η αποκάλυψη θα τον επαναπροσγειώσει στην πραγματικότητα.

Παίζουν: Μπέττυ Βαλάση, Γιώργος Βελέντζας, Νίκος Μπουσδούκος, Παναγιώτα Βλαντή, Νικηφόρος Ξαφάς, Στέλιος Καλαθάς, Δημήτρης Τσούτσης, Γιάννης Δεγαΐτης, Νάντια Δεληγιάννη, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Σταύρος Καραγιάννης, Σταμάτης Τζελέπης, Νίκος Μόσχοβος, Τάσος Κοντραφούρης, Πέπη Μεταλλείδου.