ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
Συντόνισαν τη δράση τους για την υπεράσπιση των ΣΣΕ

Εκαναν παρέμβαση στο συνέδριο της Ομοσπονδίας εργοδοτών που ζητούν μείωση μισθών 16%

Τρίτη 23 Απρίλη 2013

Από την παρέμβαση έξω από τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου
Με κεντρικό πανό «Καθήκον όλων μας η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», τα Σωματεία των Ηλεκτροτεχνιτών και των Ηλεκτροτεχνιτών Πλοίων Αττικής και Νήσων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στο συνέδριο της εργοδοτικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ). Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται διότι η εργοδοτική Ομοσπονδία μπροστά στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης είχε προτείνει μείωση μισθών κατά 16%.

Τα Σωματεία Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας, Λαυρίου, Ελευσίνας και Πλοίων συντόνισαν τη δράση τους στην κατεύθυνση υπεράσπισης της Συλλογικής τους Σύμβασης και των δικαιωμάτων τους, καθώς η Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας όχι μόνο δεν κινείται στην κατεύθυνση υπεράσπισης της Σύμβασης, αλλά και με την αδράνειά της ρίχνει «νερό στο μύλο» της αντεργατικής επίθεσης. Είναι ενδεικτικό ότι όταν η εργοδοσία πρότεινε μειώσεις μισθών κατά 16% η Ομοσπονδία, αντί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων, αρκέστηκε σε μια απλή ενημέρωση. Τα Σωματεία των Ηλεκτροτεχνιτών ζήτησαν το συνέδριο να αποφασίσει να μην υπάρξει καμία μείωση μισθών.

Το ψήφισμα που μοίρασαν οι εργαζόμενοι στους συνέδρους σημείωνε ανάμεσα στα άλλα: «Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπιστούμε τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Συνεχίζουμε συγχρόνως την πάλη για να αποτρέψουμε τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γαλέρες με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Να σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία. Να παρεμποδίσουμε και να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των χαρατσιών και ενάντια στη φοροληστεία. Να συγχρονιστεί η πάλη μας με όλους όσοι πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων. Οπως είναι η πλειοψηφία των μελών της ΠΟΒΕΣΑ που είναι μικρομεσαίοι και πλήττονται άμεσα από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που επιβάλλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι πολυεθνικές».