Κινητοποιήσεις για τα λαϊκά προβλήματα
Πέμπτη 25 Απρίλη 2013

Από τη συγκέντρωση στο ΙΚΑ Κυψέλης
Παράσταση για την Παιδεία πραγματοποίησε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Βύρωνα στο δήμαρχο της πόλης Ν. Χαρδαλιά. Κατά την κινητοποίηση, του τόνισαν πως θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα με την προβλεπόμενη κατάργηση τμημάτων και την ενσωμάτωση παιδιών δημοτικού και νηπιαγωγείου σε αυτά τα τμήματα που θα μείνουν. Ειδικότερα, επισήμαναν πως τα τμήματα του δημοτικού θα γίνουν 102 από 120 και στα Νηπιαγωγεία 21 από 23, με αρνητικές επιπτώσεις για τα παιδιά. Παράλληλα, υπογράμμισαν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα δημοτικά, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις Σχολικές Επιτροπές από τη μείωση της χρηματοδότησης κατά 60% σε σχέση με το 2010. Ο δήμαρχος Βύρωνα δέχτηκε την πρόταση για συζήτηση όλων των θεμάτων της Παιδείας σε Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει μέσα στο Μάη και έριξε τις ευθύνες για τα προβλήματα στη χρηματοδότηση από το κράτος.

Στο ΙΚΑ Κυψέλης βρέθηκαν χτες μέλη της Επιτροπής Ανέργων, της Λαϊκής Επιτροπής 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και του Παραρτήματος Κυψέλης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με αίτημα το άμεσο σφράγισμα των βιβλιαρίων των ανέργων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εγινε συνάντηση με τη διευθύντρια του ΙΚΑ που τούς παρέπεμψε στα κεντρικά του ΙΚΑ αφού, αν και «αλληλέγγυα» -όπως είπε- δήλωσε αναρμόδια για το αίτημα. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το ΙΚΑ καταγγέλλοντας παράλληλα τη στάση της διεύθυνσης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνέλευση σήμερα Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, από τη Λαϊκή Επιτροπή Κέντρου Θεσσαλονίκης με κεντρικά θέματα: Ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, στην καταλήστευση του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής, για την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία, για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης.

ΜΕΝΙΔΙ: Συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ και πορεία στην Εφορία και το Δημαρχείο, σήμερα στις 10 το πρωί.

ΣΑΜΟΣ: Συμβολική τρίωρη κατάληψη σήμερα (από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι) στις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου στη Σάμο για τα θέματα της Υγείας.