«Εφυγε» ο Χ. Καρέρα Πρόεδρος του ΚΚ Βενεζουέλας

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, για το θάνατο του προέδρου του ΚΚΒ

Πέμπτη 2 Μάη 2013

Ο Βενεζουέλανος σύντροφος
Για το θάνατο του Προέδρου του ΚΚ Βενεζουέλας Χερόνιμο Καρέρα που «έφυγε» σε ηλικία 90 χρόνων, με τεράστια συνεισφορά στο λαϊκό κίνημα της χώρας του και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έστειλε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας το ακόλουθο μήνυμα:

«Σ. Οσκαρ Φιγκέρα

Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας

Καράκας

Αγαπητέ σύντροφε,

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, και όλων των Ελλήνων κομμουνιστών, σας εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του Προέδρου του ΚΚ Βενεζουέλας, συντρόφου Χερόνιμο Καρέρα στις 29 Απρίλη 2013.

Ο σ. Χερόνιμο Καρέρα αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπόθεση της χειραφέτησης της εργατικής τάξης με σημαντική συμβολή στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα της χώρας του αλλά και στο διεθνές κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Εκπροσώπησε το ΚΚΒ στη συντακτική επιτροπή της έκδοσης των ΚΚ "Προβλήματα Ειρήνης και Σοσιαλισμού". Συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, είχε συμβολή στους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Υπηρέτησε το ΚΚΒ από πολλές υπεύθυνες θέσεις, ενώ διατέλεσε και διευθυντής της εφημερίδας του "Λαϊκό Βήμα". Φυλακίστηκε δυο φορές για τη δράση του.

Το παράδειγμά του, η σταθερότητά του σε κρίσιμες στιγμές στην υπεράσπιση του μαρξισμού - λενινισμού, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού αποτελούν παρακαταθήκη για τις νέες γενιές κομμουνιστών που αναλαμβάνουν την ευθύνη να συνεχίσουν και να φέρουν σε πέρας τους στόχους και τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού για τα οποία αγωνίστηκε ο σ. Χερόνιμο Καρέρα και τόσοι άλλοι πρωτεργάτες του επαναστατικού εργατικού κινήματος.

Παρακαλούμε μεταβιβάστε στους οικείους του, στα μέλη και τους φίλους του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας, τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών».