ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σχέδιο απονομιμοποίησης της κυβέρνησης Μαδούρο
Παρασκευή 3 Μάη 2013

Την 1η Μάη, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ν. Μαδούρο σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Σε μείζον περιστατικό προσπαθεί να αναγάγει η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα τα βίαια επεισόδια που διαδραματίστηκαν την Τρίτη στο Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας, σε μία κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση. Εννοείται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σπεύδουν δράττοντας ως «μάννα εξ ουρανού» το περιστατικό για να προχωρήσουν σε μία ακόμη παρέμβαση για την άμεση «καταδίκη της βίας». Πρόκειται για ακόμη μερικά επεισόδια του καλοστημένου σχεδίου πρόκλησης χάους και αποσταθεροποίησης, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, σχέδιο που έχει εκπονηθεί και τεθεί σε εφαρμογή πολύ πριν τις προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου.

Στο μεταξύ, η αντιπολίτευση δημαγωγώντας ασυστόλως περί «ψευτών», «πολιτικών διώξεων» και τώρα «επιθέσεων» προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις εντυπώσεις που σπέρνει η ίδια και αναμεταδίδουν δίχως φειδώ τα διεθνή αστικά ΜΜΕ. Αφορμή για τα πρωτοφανή επεισόδια, σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν η απαγόρευση της αγόρευσης επτά βουλευτών της αντιπολίτευσης, σημειωτέον περισσότερο από δέκα ημέρες πριν, που δημοσίως έχουν αμφισβητήσει αρχές, εκλογές, αποτελέσματα, κυβέρνηση, την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή και κάθε είδους θεσμική αρχή της χώρας. «Μέχρι να αναγνωρίζουν τις αρχές, τα θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας και την κυρίαρχη βούληση του λαού μας, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα πρέπει να πηγαίνουν να μιλούν στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά όχι εδώ σε αυτή την Εθνοσυνέλευση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ντιοσντάδο Καμπέγιο.

Χτες, ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος και ενώ ήδη η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή έχει συστήσει ειδική τεχνική επιτροπή για την πλήρη επανακαταμέτρηση του συνόλου των ψήφων, έχοντας κάνει αποδεκτό το αίτημά του.