16η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ «ΜΕΒΓΑΛ»
Σήμερα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Αυξάνονται τα μηνύματα αλληλεγγύης

Σάββατο 11 Μάη 2013

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων της «ΜΕΒΓΑΛ» στο κέντρο της Αθήνας
Ολο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η αλληλεγγύη προς τους απεργούς της «ΜΕΒΓΑΛ» στο υποκατάστημα Αθηνών στον Ασπρόπυργο, οι οποίοι συνεχίζουν σήμερα για 16η μέρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Οι απεργοί απαιτούν την άμεση καταβολή δεδουλευμένων 4 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία. Ταυτόχρονα, σήμερα οι εργαζόμενοι της «ΜΕΒΓΑΛ», προχωρούν σε Γενική Συνέλευση στις 8.30 π.μ., προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Χτες, στην πύλη του εργοστασίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Των ηρωικών χαλυβουργών, που για 9 μήνες έδωσαν σκληρό απεργιακό αγώνα ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας. Βρέθηκαν στην απεργία, στο πλευρό των εργατών της «ΜΕΒΓΑΛ», δίνοντας αλληλεγγύη, όπως και πήραν. Στο χώρο βρέθηκε, επίσης, και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, καθώς και φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τη Γεωπονική Σχολή.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ, καλεί τους εργάτες της εταιρείας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς συναδέλφους τους και έδωσε αγωνιστικό ραντεβού σήμερα Σάββατο στις 7.45 π.μ., στα φανάρια του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, για να μεταβούν στο εργοστάσιο της «ΜΕΒΓΑΛ». Ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή του, καλεί τους απεργούς της «ΜΕΒΓΑΛ»: «Μην κάνετε βήμα πίσω. Το χρωστάτε στους εαυτούς σας και στις οικογένειές σας. Μην αφήσετε εργοδοσία, κυβέρνηση να σπιλώσουν τον τίμιο αγώνα σας, μην αφήσετε να σας τρομοκρατήσουν. Είμαστε αλληλέγγυοι μέχρι την τελική νίκη».

Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, με ανακοίνωσή της τονίζει: «Η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το όπλο μας ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση, μονοπώλια, ΕΕ. Κανένας μόνος του απέναντι στην τρομοκρατία, την επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Οργανωνόμαστε και προχωράμε με αγώνες σκληρούς και ανυποχώρητους». Τη συμπαράστασή του στο «δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ», εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.