ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Μεγάλη εκδήλωση για τους ανέργους και τις οικογένειές τους

Συνδικάτα και Επιτροπές Ανέργων έστησαν πασχαλινό γλέντι από το υστέρημα λαϊκών οικογενειών

Τρίτη 14 Μάη 2013

Από τη γιορτή που στήθηκε στο Πέραμα
Εκατοντάδες οικογένειες ανέργων, εργατικές, λαϊκές οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους κατέκλυσαν την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι την τεράστια αίθουσα του μηχανουργείου στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συμμετέχοντας στη μεγάλη πασχαλινή εκδήλωση που διοργάνωσαν ταξικά κλαδικά συνδικάτα του Πειραιά μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Ανέργων και τους Γυναικείους Συλλόγους της ΟΓΕ, όλης της πειραιώτικης περιφέρειας.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι για πάνω από μία βδομάδα, ετοίμαζαν με μεράκι και κόκκινα μεροκάματα την εκδήλωση. Από το υστέρημά τους, εργατικές, λαϊκές οικογένειες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, δίνοντας σάρκα και οστά στο σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν» εξασφάλισαν ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι για τις άνεργες οικογένειες, για να τους δώσουν κουράγιο να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Ψήθηκαν κοντά 50 αρνιά, μοιράστηκαν αμέτρητες μερίδες μαγειρίτσα. Το πασχαλινό τραπέζι συμπλήρωναν κρασί και χορός από μουσικό λαϊκό συγκρότημα.

Φόντο του γιορτινού κλίματος το τεράστιο πανό που δέσποζε καταμεσής της αίθουσας: «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».

«Ο εργάτης που δεν πιστεύει ότι έχει δικαίωμα στο γλέντι, στο θέατρο, στον πολιτισμό έχει ήδη ρίξει τον πήχη των απαιτήσεών του, έχει παραιτηθεί και πολύ πιο εύκολα θα γίνει αυτό που θέλουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, ο σκλάβος του 21ου αιώνα», ανέφερε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά καλωσορίζοντας όλον αυτόν τον κόσμο.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Χρήστος Κανακίδης ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου, δείχνοντας «την ευγνωμοσύνη τους στα σωματεία και τους εργάτες της Ζώνης», γιατί αν δεν ήταν αυτοί, όπως σημείωσε, δεν θα μπορούσε να κρατήσει τόσο καιρό η απεργία στο ναυπηγείο, πρόσφεραν συμβολικά στο ταμείο των Σωματείων της Ζώνης 3.000 ευρώ.