Με «10 τραγούδια της ελπίδας»
Σάββατο 18 Μάη 2013

Ο Παντελής Θαλασσινός κλείνει τις χειμερινές του εμφανίσεις στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, 210 9226.975), στις 23, 24/5 (10.30μμ), παρουσιάζοντας τραγούδια του νέου του δίσκο «10 τραγούδια της ελπίδας». Μια μουσική παράσταση με καινούρια τραγούδια, διάσπαρτα ανάμεσα σε κείνα που τον έχουν καταξιώσει ως δημιουργό και ερμηνευτή.

Η μουσική του συνδέεται με το παρελθόν μ' ένα, όχι και τόσο αδιόρατο, νήμα που, εκτός των άλλων, συνδέει και τις διαφορετικές γενιές των ακροατών του. Εκείνο που χαρακτηρίζει περισσότερο την παρουσία του Παντελή Θαλασσινού, είναι η αυτόδηλη πιστοποίηση πως τα τραγούδια του έχουν καταγωγή. Διατηρώντας το πνεύμα της φυγής και της αλλαγής, μετακινούμενος από τη Χίο (καταγωγή από πατέρα) στην Πάρο (όπως στην Αθήνα και στη Χίο έτσι και στην Πάρο διατήρησε μαγαζί με την ονομασία «Μυροβόλος»), τη Σέριφο (καταγωγή από μητέρα) και τον Πειραιά (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε), κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της παράδοσης, χωρίς να γίνει παραδοσιακός και να το εντάξει στη σύγχρονη μουσική κατάσταση, μαζί με τις μελωδικές μπαλάντες και τα λαϊκά.

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Γάσιας: βιολί, Φίλιππος Λευκαδίτης: κρουστά, Γιώργος Μακρής : γκάιντες, πνευστά, Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι, Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο, Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα, Γιώργος Θεοδωρόπουλος: πιάνο, Δημήτρης Πάντος: κιθάρα, Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης - Ευτύχης Γιαννακούρας. Φωτισμοί: Διαμαντής Μυλωνάς. Είσοδος: 12 ευρώ με μπίρα /κρασί. .