ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Θέσεις μάχης για την Κοινωνική Ασφάλιση

Κλιμακώνεται η προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης στις 12 του Ιούνη, κάλεσμα και από το Σύλλογο Αυτοαπασχολούμενων Αθήνας

Πέμπτη 30 Μάη 2013

Εντείνονται οι προσπάθειες των αγωνιστικών δυνάμεων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών για την προετοιμασία των πανελλαδικών κινητοποιήσεων την Τετάρτη, 12 του Ιούνη, κόντρα στην αντιασφαλιστική πολιτική της συγκυβέρνησης. Οι δυνάμεις που στηρίζουν το πλαίσιο δράσης και διεκδίκησης της ΠΑΣΕΒΕ επιδιώκουν μια ευρεία ενημέρωση που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα, έχει οριστεί συγκέντρωση στις 12 του Ιούνη, στις 7 το πρωί, στην Πλ. Κάνιγγος.

Στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση της Αθήνας καλεί επίσης ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών & Εμπόρων Δήμου Αθήνας, επισημαίνοντας ότι «η μεθόδευση για την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης από την τρικομματική κυβέρνηση εντείνεται». Στην ανακοίνωσή του σημειώνει ακόμη ότι «ο ΟΑΕΕ οδηγείται στη χρεοκοπία. Αμφισβητείται εάν από τους επόμενους μήνες θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες για συντάξεις και τα υπόλοιπα έξοδά του. Εισπράττει κάθε μήνα από εισφορές περίπου 135 εκατ. ενώ δίνει μόνον για συντάξεις περίπου 240 εκατ.».

Και καταλήγει ο Σύλλογος: «Το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να καλύπτει τον άνθρωπο από την ώρα που γεννιέται μέχρι την ώρα που φεύγει. Πρέπει να συνδυάζει την πρόληψη και αποκατάσταση της υγείας, την πρόνοια, τη σύνταξη κ.ά.

Αυτά είναι ανάμεσα στα δικαιώματά μας και υποχρέωση της πολιτείας να τα παρέχει δωρεάν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σήμερα και μετά από την πολύχρονη καταστροφική πολιτική για τα Ταμεία ελάχιστα έχουν απομείνει που και αυτά ακόμη τα αναιρούν.

Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά όλους μας, εμείς πιστεύουμε πως δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε. Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πράγματα με το μέρος μας, αρκεί να βγούμε από το στενό κύκλο του επαγγελματικού μας χώρου και να συναντηθούμε με τα άλλα αγωνιζόμενα λαϊκά στρώματα που και αυτά έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Με το ΠΑΜΕ, με την ΠΑΣΕΒΕ, με την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ».