ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης δίνει διέξοδο στο λαό

Περιοδεία στην «Cosmote» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης έκανε χτες το μέλος του ΠΓ και βουλευτής του ΚΚΕ

Σάββατο 8 Ιούνη 2013

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της «Cosmote»
Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού, συζήτησε με τους εργαζόμενους στα γραφεία της «Cosmote» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Στη συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο Θ. Κωνσταντινίδης προειδοποίησε ότι ακόμα και αν έρθουν επενδύσεις, αυτές θα υλοποιηθούν πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της εργατικής τάξης.

«Εμείς δεν έχουμε μπροστά μας ένα θολό όραμα ανάπτυξης στο οποίο θα ανεβαίνουν κάποιοι δείκτες βιομηχανικοί, παραγωγικοί, αλλά οι δείκτες της διαβίωσης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, θα συντρίβονται», σημείωσε μεταξύ άλλων και παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, ανάπτυξη της οικονομίας με κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, με αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων (υποδομές, ορυκτό πλούτο, τους υδρογονάνθρακες, πρωτογενή τομέα) και του υψηλά εξειδικευμένο εργατικού και επιστημονικού δυναμικού.

«Ακόμη κι αν δεν είχαμε την εμπειρία της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, της προσπάθειας οικοδόμησης σοσιαλιστικής οικονομίας σε μια σειρά χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, σήμερα η ανθρωπότητα κάτω από τη λαίλαπα των απανωτών εκδηλώσεων της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, θα ήταν υποχρεωμένη να ψάξει άλλους δρόμους ανάπτυξης», είπε. Ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, έχουν άμεσο αντικειμενικό συμφέρον να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ. Να πουν «στοπ» στις πολιτικές επιλογές που κάνανε μέχρι τώρα, να στραφούν στην πρόταση του ΚΚΕ, να προβληματιστούν και να κρίνουν με βάση το ταξικό τους συμφέρον.