Ποιοτικές ταινίες στη Θεσσαλονίκη
Σάββατο 15 Γενάρη 2000

Από το «Μυστικό δείπνο» του μεγάλου Κουβανού σκηνοθέτη Αλέα
Με τον γενικό τίτλο «Ποιητικές βραδιές κινηματογράφου», η κινηματογραφική λέσχη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της ΕΡΤ- 3 διοργανώνει για τους μήνες Γενάρη - Φλεβάρη ένα πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στην αίθουσα του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32), χωρισμένο σε δύο θεματικές ενότητες.

Η πρώτη έχει τίτλο «Φονταμενταλισμός, θρησκοληψία, φανατισμός όχι άλλα ναρκωτικά παρακαλώ» και ξεκίνησε ήδη με την ταινία του Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα «Μυστικός δείπνος». Στις 18/1 θα προβληθεί η ταινία «Βιριδιάνα» του Λουίς Μπουνιουέλ, 25/1 «Κατά Ματθαίον ευαγγέλιον» του Πιέρ Πάολο Παζολίνι και 1/2 «Το πορφυρό γράμμα» του Βιμ Βέντερς.

Η δεύτερη ενότητα τιτλοφορείται «Φυλακές, τα τσιμεντένια χωνευτήρια των ψυχών» και στα πλαίσιά της θα προβληθούν οι ταινίες: «Ο Σαν Μικέλε είχε ένα κόκορα» των αδελφών Ταβιάνι (8/2), «Η αρραβωνιασμένη» του Γκίντερ Ράις (15/2), «Ο δήμιος των κολασμένων» του Ζιλ Ντασέν (22/2) και «Εξέγερση στις φυλακές Αττικα» της Σίντα Φάιρστοουν (29/2).

Στα πλαίσια του προγράμματος θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες του 3ου φεστιβάλ νέων δημιουργών βίντεο- κινηματογράφου (26/1) και βραβευμένες ταινίες του 22ου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας (9/2).

Ωρα έναρξης όλων των προβολών στις 9 μμ.