ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ κάλεσμα συζήτησης για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Περιοδείες σε Μέγαρα και Μάνδρα έγιναν χτες από στελέχη του ΚΚΕ

Τρίτη 11 Ιούνη 2013

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας
Καθημερινές πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Θριασίου και Βιομηχανίας του ΚΚΕ με στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα του λαού της περιοχής και να φωτίσουν την πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο. Περιοδεία στα Μέγαρα πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Ο Γ. Πρωτούλης συζήτησε με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο και το Δημαρχείο, με εργαζόμενους και ανέργους στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ. Από την περιοδεία στο παράρτημα του ΕΟΠΥΥ και στο Κέντρο Υγείας της περιοχής αναδείχθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς, ενώ η συνάντηση με το προσωπικό και το διοικητή της Πυροσβεστικής έφερε στο προσκήνιο τα κενά και την υποχρηματοδότηση, που εμποδίζουν το πυροσβεστικό έργο. Τέλος, ο Γ. Πρωτούλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων ενόψει της σύσκεψης που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 8 το βράδυ με ομιλητή τον ίδιο και με τη συμμετοχή σωματείων και συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου.

Στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο και στη συνέχεια στο Δημαρχείο της Μάνδρας περιόδευσε ο Χρήστος Κολοβός, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ. Στο επίκεντρο βρέθηκε η αγωνία των εργαζομένων μπροστά στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η αδυναμία στην οποία ήδη βρίσκονται να συντηρήσουν τα άνεργα παιδιά τους, να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπουδών τους, στο κόστος των υπηρεσιών Υγείας. Τόσο ο Χρ. Κολοβός όσο και η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία αναμονή αλλά να πάρουν μέρος στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών συνεχίζεται τις επόμενες μέρες και θα κορυφωθεί με τη συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας.

Σήμερα, Τρίτη, οι δύο Τομεακές Οργανώσεις θα προχωρήσουν σε εξορμήσεις σε εργοστάσια. Αύριο επίσης, στις 7 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα συνεργεία της ΔΕΗ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, με τον Ηλία Σταμέλο, στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ στις 9 το πρωί θα γίνει περιοδεία στην Πυροσβεστική στην Ελευσίνα με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αύριο, Τετάρτη, στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο, στο Δημαρχείο και το πολιτιστικό κέντρο του Ασπροπύργου θα μιλήσει ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Την Πέμπτη στις 7 το πρωί στους εργαζόμενους στο λιμάνι της Ελευσίνας θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στις 6 το απόγευμα ο Χρήστος Κολοβός, μέλος της ΚΕΟΕ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους εμποροϋπαλλήλους και τους επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης.