Απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά
Τετάρτη 19 Ιούνη 2013

Την ανάγκη για αγωνιστική διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή δουλειά ανέδειξε χτες η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών Ωρομισθίων Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Αττικής που διοργάνωσε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Για να μπει τέλος στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, στα κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία, στην αβεβαιότητα που βιώνουν και φέτος στα τέλη της σχολικής χρονιάς χιλιάδες εκπαιδευτικοί που απασχολούνται με ελαστική εργασιακή σχέση.

Μπροστά μάλιστα σε μία σχολική χρονιά η οποία όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ δυσκολότερη, με το υπουργείο Παιδείας να έχει εξαγγείλει μεγάλη μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών, εμφανίζοντας πλεονάσματα εκπαιδευτικών, προχωρώντας σε νέες συμπτύξεις - συγχωνεύσεις σχολείων. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, σε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον υφυπουργό Θ. Παπαθεοδώρου, ο τελευταίος επανέλαβε ότι θα προσληφθούν αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ (με μισθό πείνας) και μέσω της επέκτασης της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Στη χτεσινή συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τους συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης» και εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση.