ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ
Διαδήλωσαν για να μείνει ανοιχτή

Εργαζόμενοι και φορείς έκαναν συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Υγείας

Παρασκευή 21 Ιούνη 2013

Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο «Πολυκλινική», πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οργάνωσε χθες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Πολυκλινικής, οι Λαϊκές Επιτροπές στο Δήμο της Αθήνας, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Εργαζόμενοι και φορείς διαδήλωσαν ενάντια στο ενδεχόμενο κατάργησης του νοσοκομείου δεδομένης της συνεχόμενης υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσής του και της μεταφοράς κλινικών και τμημάτων. Επίσης, δρομολογείται ο αποκλεισμός μεγάλου όγκου ασθενών από το νοσοκομείο μέσα από την τοποθέτηση γραμμικού κώδικα -barcode- σε κάθε παραπεμπτικό και την εξυπηρέτηση μόνον όσων ασθενών διαθέτουν ΑΜΚΑ. Η Ελένη Κύργιου, πρόεδρος του Σωματείου στην «Πολυκλινική», κατήγγειλε πως μεθοδεύεται το κλείσιμό του, όπως και πολλών άλλων νοσοκομείων. Υπογράμμισε δε, πως εξυπηρετεί ευαίσθητες ομάδες, όπως άστεγους, μετανάστες, χρήστες και δεν υπάρχει άλλο στο κέντρο για έκτακτα περιστατικά, αφού έκλεισε ήδη το 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και τους οφείλονται δεδουλευμένες εφημερίες από το 2012.

Τη στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εξέφρασε ο πρόεδρός του Ηλίας Σιώρας, μιλώντας στη συγκέντρωση.

Στο υπουργείο Υγείας αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Μ. Σαλμά, αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο οποίος δε δεσμεύτηκε για τίποτα και μάλιστα δήλωσε αναρμόδιος για τα νοσοκομεία. Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση.