ΠΑΣΕΒΕ
Κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις

Πέμπτη 27 Ιούνη 2013

Στιγμιότυπο από την πορεία των επαγγελματοβιοτεχνών στη Σταδίου
Με συγκέντρωση στην πλατεία της Ομόνοιας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας όπου επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά της συνέχισε χτες το πρωί τις κινητοποιήσεις της η ΠΑΣΕΒΕ για την υπεράσπιση και επέκταση του δικαιώματος των αυτοαπασχολουμένων στη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε: «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους. Θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις» και φωνάζοντας συνθήματα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Αυτά τα μέτρα αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή» οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στη Σταδίου και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εργασίας.

Εκεί, αντιπροσωπεία της Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ επέδωσε το ψήφισμα, όπου μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Οπως, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εντείνει την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του ΟΑΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το Ταμείο οδηγείται σχεδιασμένα σε άμεση χρεοκοπία. Απορρίπτουμε τον εκβιασμό ότι δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις, προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι συνεχείς περικοπές.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στο παραπέρα πετσόκομμα των συντάξεων εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και στην πιο γρήγορη κατεδάφιση των υπηρεσιών υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας που τις έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την τροπολογία που παρουσίασε ο υπουργός κ. Βρούτσης, για άμεση μείωση των επόμενων συντάξεων κατά 30-35%. Η απόσυρση μετά από το θόρυβο και την αντίδραση που ξεσηκώθηκε δεν μας καθησυχάζει. Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε περίπτωση που επανέλθει.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ τα σενάρια που κυκλοφορούν, για οριζόντια περικοπή όλων των συντάξεων, κατά 20 ή και 50 ευρώ για όλους.

Η μονοπώληση, η οικονομική κρίση και η ανεργία υποχρέωσε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους να περικόψουν τις ανάγκες τους. Ανάμεσα σε αυτές και τις πιο σημαντικές, το δικαίωμα στην υγεία και τη σύνταξη. Ο κάθε αυτοαπασχολούμενος που δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ, χρωστάει μόνο στον εαυτό του. Αντίθετα, το μεγάλο κεφάλαιο που ωφελήθηκε για δεκαετίες από τη λεηλασία των Ταμείων, χρωστάει δισεκατομμύρια στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Λεφτά υπάρχουν, αλλά δίνονται απλόχερα στις τράπεζες και τους μονοπωλιακούς ομίλους για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δεν αποδεχόμαστε την ουσιαστική κατάργηση του ΟΑΕΕ, την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Παλεύουμε - Διεκδικούμε:

Κινητοποιήσεις των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποιήθηκαν ακόμα στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη, στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα κλπ.