Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στην Ελευσίνα τα σπουδαία
Κυριακή 22 Απρίλη 2001

Sportidea

Με το ντέρμπι μεταξύ Εθνικού και Ατρομήτου να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συναντήσεις, ολοκληρώνεται σήμερα η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Κατηγορίας. Η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στην Ελευσίνα, έχει μια ακόμα ιδιαίτερη σημασία πέραν του συνοικιακού ντέρμπι. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται για μια θέση... στον ήλιο, καθώς βρίσκονται αρκετά κοντά στις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α' Κατηγορία.

Ο Εθνικός, μετά τις αναταραχές στα διοικητικά, καλείται να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Οι Πειραιώτες (4οι με 51 βαθμούς), αν και έχουν βρεθεί πολλές φορές σε θέση ισχύος, δεν μπόρεσαν να διατηρηθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να θέσουν γερές βάσεις για την άνοδό τους. Τώρα, πρέπει, πάση θυσία, να πάρουν τη νίκη από τους Περιστεριώτες για να έχουν το πάνω χέρι στην πρώτη πεντάδα. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, αν και έχουν μείνει πίσω (5οι με 48 βαθμούς) θα κυνηγήσουν τη νίκη με την οποία θα αναρριχηθούν στον πίνακα και θα μείνουν «ζωντανοί» στην υπόθεση άνοδος. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και για τις δύο ομάδες.

Στο Μενίδι, ο Αχαρναϊκός υποδέχεται τον Πατραϊκό. Οι γηπεδούχοι, που στην έδρα τους παρουσιάζονται ισχυροί, με μόλις μια ήττα στο παθητικό τους, αντιμετωπίζουν την ομάδα της Πάτρας και διεκδικούν τη νίκη που θα τους διατηρήσει στη μέση του πίνακα. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Βλαντιμίρ Ταμπόρσκι, αν και αποσπασμένοι από τους υπόλοιπους στη βαθμολογία, θέλουν να συνεχίσουν ακάθεκτοι την πορεία τους για την άνοδο στην Α' Κατηγορία.

Στη Λαμία, η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Κοζάνη. Οι γηπεδούχοι, με οικονομικής φύσεως προβλήματα, υποδέχονται την Κοζάνη που βρίσκεται σε απόσταση... αναπνοής. Μονόδρομος λοιπόν είναι η νίκη για τους παίκτες του Μπάμποβιτς προκειμένου να αποφύγουν την επικίνδυνη ζώνη και τα μπλεξίματα σε δυσάρεστες περιπέτειες. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη μέσα στη Λαμία για να διατηρηθούν στη μέση της βαθμολογίας.

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει η Νάουσα που αγωνίζεται στο Καλοχώρι απέναντι στους Λύκους. Οι Ναουσαίοι, που βρίσκονται κοντά στους πρωτοπόρους, έχουν συνειδητοποιήσει πως χρειάζονται τους τρεις βαθμούς της νίκης για να αξιώσουν κάτι καλύτερο. Οσο για τους γηπεδούχους έχουν ανάγκη τη νίκη, στον δύσκολο αγώνα που κάνουν, προκειμένου να ανανεώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή στην Κατηγορία. Στους Αμπελόκηπους, η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τον Κιλκισιακό. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στη μέση του πίνακα και θέλουν να διατηρηθούν εκεί έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια.

Τέλος, στη Ρόδο, ο τοπικός Ιάλυσος «κοντράρεται» με τη Βέροια. Οι Ροδίτες, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στο θέμα παραμονή, αν και αυτό κρίνεται αρκετά δύσκολο έως ακατόρθωτο. Η νίκη απέναντι στους Ημαθιώτες είναι το μόνο αποτέλεσμα που υπάρχει στο μυαλό των γηπεδούχων, αφού ίσως σημάνει και μια νέα αρχή. Στο στρατόπεδο των φιλοξενουμένων, επικρατεί αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα που θα τους ανανεώσει τις ελπίδες τους για την παραμονή στην κατηγορία.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 17.30