Πάσχουσα «Στέλλα»
Πέμπτη 4 Ιούλη 2013

Θεατρική μεταγραφή της κινηματογραφικής «Στέλλας», που ταυτίστηκε με τη μορφή και την ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη, αποτελεί η παράσταση «Στέλλα travel: η γη της απαγγελίας», που παρουσιάζει ο θίασος «Bijoux des kant» στα Δημοτικά Σφαγεία Αθηνών (Πειραιώς 225 και Επταλόφου, Ταύρος, δίπλα στο ΚΕΠ Ταύρου), μέχρι 28/7. Τα πρόσωπα συμπυκνώνονται σε τρία και η κεντρική ηρωίδα μιλάει συνέχεια για ένα ταξίδι. Ενα ταξίδι που ούτε η ίδια γνωρίζει αν επιθυμεί πραγματικά.

Η Στέλλα των σφαγείων απαγγέλλει τη ζωή της πάνω σ' ένα αιμάτινο πάλκο, προσπαθώντας να βρει την ίδια τη φωνή της ή εκείνο που φαντάζεται για φωνή. Εδώ, στη «γη της απαγγελίας», τα πάντα επιτρέπονται. Τα πρόσωπα, οι χρόνοι και οι τόποι εμπλέκονται. Η νέα Στέλλα πάσχει από αφόρητη νοσταλγία. Είναι η επιθυμία και η απώλεια μαζί. Το τραύμα και το θαύμα.

Σύλληψη - σκηνοθεσία - σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης. Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη. Μουσική: Κώστας Δαλακούρας. Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Δραματουργική υποστήριξη: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος. Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αινείας Τσαμάτης. Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ωρα έναρξης: 21.30. Διάρκεια: 80'. Είσοδος: 10 ευρώ. Πληροφορίες - Αγορά Εισιτηρίων: Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Πειραιώς 206 / 210.3418.550.