Πίσω έχει η Fabia την ουρά...

Μεγαλώνει και ωριμάζει η Fabia. Η Scoda λανσάρει την έκδοση sedan, του ήδη πετυχημένου μοντέλου της, στοχεύοντας στους αγοραστές που ζητούν κλασικό σχήμα τριών όγκων και φυσικά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών

Κυριακή 22 Απρίλη 2001

Στην ουρά λοιπόν κρύβεται η προίκα της Τσέχας, για αυτό και το μήκος φθάνει πλέον τα 4,222 χιλ., όσα ακριβώς και στην έκδοση στέισον.

Η αύξηση του μήκους προσφέρει χώρο αποσκευών 438 λίτρων, που αυτόματα την τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας. Αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα τότε ο χώρος για βαλίτσες κλπ. μεγαλώνει στα 789 λίτρα. Για όσους το ψάχνουν περισσότερο, το μήκος της επίπεδης επιφάνειας φόρτωσης φθάνει το 1 μέτρο ενώ ξεπερνά το 1,5 ρίχνοντας τα καθίσματα. Το μεγαλύτερο πλάτος είναι 1.446 χιλ., ενώ το μικρότερο, ανάμεσα στα φτερά 1.573 χιλ. Οσο για το κατώφλι της φόρτωσης είναι αρκετά χαμηλά στα 569 χιλ. Η απόσταση ανάμεσα στα κατώφλι και το επίπεδο φόρτωσης είναι μόλις 15 εκατοστά, κάτι που εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση. Σε αυτό συνηγορεί και το ύψος του ανοίγματος στα 459 χιλ. Στο πορτ-παγκάζ υπάρχουν χρήσιμες θηλιές πιασίματος, ελαστικό δίχτυ και ανεξάρτητος φωτισμός.

Στις πιο ακριβές εκδόσεις υπάρχουν δυο κεκλιμένα άγκιστρα από τα οποία μπορούν να κρεμαστούν σακούλες με ψώνια χωρίς να φοβάται ο οδηγός ότι θα αδειάσει το περιεχόμενό τους στο πορτ-παγκάζ.

Στο εσωτερικό υπάρχει αρκετός χώρος για τους επιβάτες τόσο στο μήκος, όσο και στο ύψος. Κορυφαία η τιμή των 1.870 χιλ. της απόστασης μεταξύ των πεντάλ και της πλάτης του καθίσματος. Πίσω υπάρχει ντουλαπάκι για μικροαντικείμενα, ενώ για την καλή ακουστική φροντίζουν 8 ηχεία. Οι κινητήρες είναι οι ήδη γνωστοί, των 1.400 κ.εκ. με απόδοση 68 ή 101 ίππων εφοδιασμένα με το διαγνωστικό σύστημα βλαβών ΕΟΒD.


Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρεις: Classic, Comfort και Elegance. Στο βασικό πακέτο περιλαμβάνονται: αερόσακος οδηγού, ηλεκτρο-υδραυλικό τιμόνι ρυθμιζόμενης κλίσης, διαιρούμενες πίσω θέσεις, τηλεχειριζόμενο άνοιγμα χώρου αποσκευών κλπ. Η βασική τιμή υπολογίζεται στα 3.700.000 δρχ. και αναμένεται στην ελληνική αγορά στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη.