Ο λαός θα «τσαλακώσει» τον «τρομονόμο»
Κυριακή 22 Απρίλη 2001

Οι εργαζόμενοι δε θα πάψουν ποτέ να διαδηλώνουν
Επιτέλους, εντοπίστηκε το οργανωμένο έγκλημα! Να το στίγμα του: «Εσύ ήσουνα αρχηγέ στην απεργία;/ Αυτή για μένα θα ήτανε τιμή./ Και τι σου φταίει το κράτος και η εξουσία;/ Βοηθάει όσους μου κλέβουν το ψωμί./ Εξι μήνες εξορία και έξι φυλακή».

Στις απεργίες, λοιπόν, και στις διαδηλώσεις, εντοπίζεται το «έγκλημα». Στις απεργίες για ψωμί, δουλιά, υγεία, κοινωνική πρόνοια, δωρεάν παιδεία, για τη μη κατάργηση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη μη καταλήστευση της σοδειάς του αγρότη! Ακόμα, στην αντίσταση ενάντια στους επικυρίαρχους Αμερικανο-ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, για όσους ζητάνε ειρήνη και δικό τους νοικοκύρεμα. Τέτοιες ενέργειες και διαμαρτυρίες είναι, για την εξουσία, φωλιές οργανωμένου εγκλήματος. Με τις πιο βρώμικες συκοφαντίες, θέλουν στις πιο πάνω δίκαιες λαϊκές κινητοποιήσεις, να φορτώσουν την «17η Νοέμβρη», τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες», τους «Επαναστατικούς Πυρήνες», και όποια άλλη βρώμικη και προβοκατόρικη ταμπέλα τούς βολεύει.

Ολα αυτά που γίνονται από τους πάτρωνες, σε βάρος του λαού, δεν ενοχλούν τον κύριο πρωθυπουργό. Τον ενοχλούν μόνο τα ξαπλωμένα κορμιά των απεργών στο κατάστρωμα της ασφάλτου που την καλύπτουν, εμποδίζοντάς τον να τη δροσίσει από την ευαισθησία και τη δημοκρατία, που τρέχουν από τα μπατζάκια του.

Τα προβλήματα του λαού, όχι μόνο δε λύθηκαν, αλλά μεγάλωσαν και πλήθυναν. Το Γ` ψήφισμα, οι νόμοι 375, 509, 300, επειδή είναι νόμοι στενά συνδεδεμένοι με την επάρατη δεξιά, δεν τους συμφέρει να τους επαναφέρουν ανοιχτά, γι' αυτό προσπαθούν να κάνουν τα ίδια, «από την άλλη πόρτα», δηλαδή με τον «τρομονόμο». Μάλιστα, τροποποίησαν το Σύνταγμα, για να έχουν περισσότερη νομική - συνταγματική κάλυψη. Δεν είναι, λοιπόν, απίθανο, όποιος Ελληνας πολίτης δοκιμάσει να υπερασπιστεί το πάτριο έδαφος, από το διάβα των ξένων στρατευμάτων, να δικαστεί για παράβαση του Συντάγματος και ως προδότης, προς μεγάλη ικανοποίηση της θέλησης του κάθε επικυρίαρχου!!!

Ομως, είναι τόσες πολλές οι τσίμπλες στα μάτια τους, που δεν μπορούν να δουν ότι ούτε το ιδιώνυμο του Βενιζέλου, ούτε ο Μεταξάς με τη δικτατορία του και τα ρετσινόλαδα, ούτε ο Χίτλερ με τις ορδές του, ούτε οι χίτες, το καθεστώς των μοναρχοφασιστών και το κλίμα που άφησαν, μπόρεσαν να λυγίσουν τον ελληνικό λαό. Ετσι και τώρα, που τα προβλήματά του μεγάλωσαν και συσσωρεύτηκαν, η νομοτέλεια της ύπαρξής του τον προστάζει σε νέους αγώνες!

Και αυτή τη φορά, ο λαός, διδασκόμενος από όση πείρα διαθέτει από τα προηγούμενα βάσανά του, θα «τσαλακώσει» τον «τρομονόμο». Γι'αυτό κάνω έκκληση σε όλους τους Ελληνες και Ελληνίδες, που σέβονται την αξιοπρέπειά τους και σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, να ξεσηκωθούν και να ενώσουν τη φωνή και τη διαμαρτυρία τους με όλους όσοι αγωνίζονται. Το μεροκάματο είναι το ίδιο, τα προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν πολιτικό χρώμα.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μεταμόρφωση Αττικής