ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Μέρα δράσης σήμερα κατά απολύσεων και συγχωνεύσεων σχολείων
Τετάρτη 31 Ιούλη 2013

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Μέρα δράσης σήμερα ενάντια στο κλείσιμο και στις συγχωνεύσεις σχολείων, στις απολύσεις εκπαιδευτικών και σε όλα όσα καταστρατηγούν και οι τελευταίες αντιδραστικές εξελίξεις και στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην Περιφέρεια, στο Δήμο και το νοσοκομείο προγραμματίζει για σήμερα το πρωί η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, με προσυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στο 2ο - 3ο Γυμνάσιο. Αιτήματα αιχμής είναι να ανακληθούν οι απολύσεις καθηγητών, καθαριστριών και φυλάκων, να μην καταργηθούν ειδικότητες στην τεχνολογική εκπαίδευση, καμία κατάργηση ή συγχώνευση τομέων ΕΠΑΛ και σχολείων, δωρεάν - ασφαλείς σχολικές μεταφορές, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλους τους μαθητές.

Η Ενωση Γονέων Ηρακλείου μαζί με τον Σύλλογο Δασκάλων «Δ. Θεοτοκόπουλος» προχωρούν σήμερα στις 10 το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με κεντρικό αίτημα να μην κλείσει κανένα σχολείο. Να σημειωθεί ότι στο Νομό Ηρακλείου καταργούνται τα δημοτικά Καρκαδιώτισσας, Καβροχωρίου, Στερνών, Παναγιάς και το νηπιαγωγείο Αμιρών παρά την εκφρασμένη αντίθεση γονέων και εκπαιδευτικών, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών. Η Ενωση και ο Σύλλογος Δασκάλων καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικάτα να αγωνιστούν από κοινού ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 μαθητές και να δοθεί άμεση δωρεάν, ασφαλής λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.