ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ξέσπασαν στον Καναδά
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Icon

Κόντρα στην Αυστραλία θα διεκδικήσουν σήμερα την 5η θέση στη γενική κατάταξη οι άνδρες
Ενα βήμα πιο κοντά στο (νέο) στόχο της που είναι η κατάκτηση της 5ης θέσης στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης βρίσκεται από χτες η εθνική γυναικών μετά την επικράτηση επί του Καναδά με 12-8. Τα κορίτσια της εθνικής αφήνοντας πίσω την ήττα από την Αυστραλία για τα προημιτελικά που τους στέρησε την πρόκριση στα ημιτελικά, καθώς και την πίκρα που έμειναν εκτός διεκδίκησης μεταλλίων παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένες προς το καλύτερο, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι. Επόμενο και τελευταίο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Βαρκελώνη είναι προγραμματισμένο την Παρασκευή (2/8) στις 21.45 το βράδυ ώρα Ελλάδας με αντίπαλο τις ΗΠΑ.

Κόντρα στην Αυστραλία οι άνδρες

Κόντρα στην Αυστραλία σήμερα (16.30) που θα διεκδικήσει το πέμπτο σκαλοπάτι της γενικής κατάταξης η εθνική ανδρών θα προσπαθήσει να σφραγίσει την πολύ καλή πορεία που είχε μέχρι τώρα στη φετινή διοργάνωση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, παρά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά, έδειξε θετικά στοιχεία και είχε μια πορεία που άφησε αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον και την επιστροφή στις διακρίσεις που λείπουν απ' την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Υπερπροσπάθεια από Δράκου

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε συνέλθει πλήρως απ' τον πρόσφατο τραυματισμό της στην ωμοπλάτη η Νόρα Δράκου έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια συμμετέχοντας στα προκριματικά των 50μ ύπτιο. Εκεί κολύμπησε στην τέταρτη προκριματική σειρά και τερμάτισε όγδοη με χρόνο 28.81, που την κατέταξε στην εικοστή δεύτερη θέση σε σύνολο 51 αθλητριών. Να σημειώσουμε ότι λόγω του τραυματισμού η Ελληνίδα κολυμβήτρια δεν είχε συμμετάσχει στα προκριματικά των 100μ. ύπτιο. Επόμενο αγώνισμα για την Δράκου είναι τα 50μ. ελεύθερο των γυναικών.

Οι Παναγιώτης Σαμιλίδης και Δημήτρης Κουλούρης θα μετέχουν σήμερα στα προκριματικά των 200μ. πρόσθιο και μάλιστα έτυχε να βρίσκονται και στην ίδια προκριματική σειρά. Ο Σαμιλίδης μετέχει για 2η φορά σε Παγκόσμιο ανδρών, αφού ήταν παρών στη Σαγκάη το 2011 και ήρθε στη Βαρκελώνη έχοντας μια χρυσή νίκη στους Μεσογειακούς στο 200άρι και 3η θέση στο πρόσθιο. Για το καλύτερο θα προσπαθήσει να παλέψει ο έτερος Ελληνας της κούρσας Δ. Κουλούρης.