39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Ολος ο κόσμος μια γειτονιά... »

Αυτό είναι το φετινό σύνθημα του Παιδότοπου

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μέσα από πλούσιες και ουσιαστικές δραστηριότητες στόχος του φετινού Παιδότοπου είναι να μεταδώσει το μήνυμα πως όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα τους και τη χώρα καταγωγής τους, έχουν τις ίδιες ανάγκες
Με σύνθημα «Αλλαξε τον κόσμο: Το 'χει ανάγκη», το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι σε πόλεις και χωριά.

Παράλληλα, ετοιμάζονται από τώρα οι πλούσιες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις για την κορύφωση του Φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παιδότοπου θα περιμένουμε και φέτος τους μικρούς μας φίλους με τους γονείς τους. Κάθε χρόνο ο Παιδότοπος του Φεστιβάλ αγκαλιάζεται από εκατοντάδες νέα ζευγάρια της Δυτικής Αθήνας και άλλων περιοχών που βρίσκουν εκεί ένα μέρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά τους και για να κουβεντιάσουν για τα εμπόδια που συναντούν ξεκινώντας τη δική τους οικογένεια, για τις κλειστές πόρτες των παιδικών σταθμών, την αδυναμία τους για οικονομικούς λόγους να δώσουν διέξοδο ψυχαγωγίας για τα παιδιά τους.

«Ολος ο κόσμος μια γειτονιά...» είναι το φετινό θέμα του Παιδότοπου. Δεν αφήνουμε να μολυνθούν τα μικρά παιδιά από ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και ιδέες. Παίζουμε μαθαίνοντας για τα αίτια της μετανάστευσης. Μεταδίδουμε το μήνυμα πως όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα τους και τη χώρα καταγωγής τους, έχουν τις ίδιες ανάγκες.

Οι μικροί μας επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να παρακολουθήσουν παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη και έτσι να έρθουν σε επαφή με πολλές μορφές της τέχνης. Ξεχωριστή θέση έχει η προσπάθεια των πολιτιστικών ομάδων της ΚΝΕ να παρουσιάσουν τη δική τους παράσταση βασισμένη σε ένα πολύ όμορφο παραμύθι από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», αλλά και η συμμετοχή στο Φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών που μέσα από το έργο τους επιμένουν να περνούν αξιόλογα μηνύματα στα παιδιά.

Ο Παιδότοπος θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα με εργαστήρια, παιχνίδια και κατασκευές αλλά και με δραστηριότητες ειδικά για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Επίσης, στο χώρο του Πιδότοπου θα συλλέγονται ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παιδότοπου έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ