ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Πάνω από 250 τα ακατάλληλα σπίτια
Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Eurokinissi

Πάνω από 250 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα από τα συνεργεία που συνεχίζουν τις αυτοψίες στα χωριά της Φθιώτιδας μετά τις σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών. Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς εκτιμά ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 350. Οι μετασεισμοί συνεχίζονται στην περιοχή και πολλές οικογένειες διανυκτερεύουν σε μεγάλες αυλές ή κοινόχρηστους χώρους. Το Σάββατο μεταφέρθηκαν 40 σκηνές από τη Λάρισα στη Δρυμαία, ενώ στο Ρεγγίνι και τη Δρυμαία εγκαταστάθηκαν και δύο υγειονομικές μονάδες, για να καλύψουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Οι πάνω από 300 μετασεισμοί έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους των χωριών Ρεγγίνι, Μόδι, Ξυλικοί, Τιθρώνιο και Μενδενίτσα, αν και οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, μιλώντας για εκτόνωση του φαινομένου μετά το σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την περασμένη Τετάρτη.

Πέρα από τα σεισμόπληκτα σπίτια, ζημιές έχουν προκληθεί και σε επαγγελματικούς χώρους. Αρχαιολόγοι, μετά από επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν έχουν προκληθεί ζημιές στο κάστρο της Μενδενίτσας και σε αρχαία μνημεία της σεισμόπληκτης περιοχής. Εκαναν λόγο για σημαντικές ζημιές σε τουλάχιστον τρεις εκκλησίες. Ελεγχοι διενεργούνται στα σχολεία και σε άλλα δημόσια κτίσματα για πιθανές ζημιές.