Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Πάτρα

Στις 13 και 14 Σεπτέμβρη στο ΤΕΙ της πόλης θα γίνουν οι εκδηλώσεις

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Από τις περσινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Πάτρα
Στο ΤΕΙ της Πάτρας θα γίνουν και φέτος οι κεντρικές εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην αχαϊκή πρωτεύουσα, που είναι προγραμματισμένες για τις 13 και 14 Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν και τις δυο μέρες στις 7 μ.μ. και την πρώτη μέρα θα μιλήσει στο Φεστιβάλ της Πάτρας ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι 1922 έως σήμερα». Θεατρικό δρώμενο «Το στριπτίζ του χρυσαυγίτη...». Στις 9.30 μ.μ., ομιλία από τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τους Ν. Πορτοκάλογλου - Φ. Πλιάτσικα. Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Παιχνίδι γνώσεων για τα ναρκωτικά. Επίδειξη χορευτικών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεάπολης Ζαρουχλέικων (Χοροδιδάσκαλοι: Νίκος και Βασιλική Κοτσόκολου). Χορευτικό από τις ομάδες μαθητών του Δήμου Πατρών και του Παμμικρασιατικού. Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα.

Στέκι νέων εργαζομένων - κατάρτισης: Επίδειξη πολεμικών τεχνών.

Στέκι ΑΕΙ-ΤΕΙ: Συζήτηση με θέμα «Πώς διδάσκεται η Ιστορία στις Παιδαγωγικές σχολές».

Παιδότοπος: Θέατρο σκιών - παράσταση καραγκιόζη.


Βιβλιοπαρουσίαση: Συλλογή κειμένων «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση». Παρουσιάστρια: Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: «Τέκνο της ανάγκης και της οργής», μουσικό - ιστορικό αφιέρωμα με θέμα «45 χρόνια της ΚΝΕ». Συναυλία με τα Υπόγεια Ρεύματα. Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: «Η ομάδα μαθητών 9-13 αυτοπαρουσιάζεται...», δρώμενο για μαθητές ηλικιών 9 ως 13 χρόνων. Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα με θέμα: «4+1 τραγούδια ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το φασισμό». Συναυλία τζαζ με τους Grooving Souls. Συναυλία με τους Ησαΐα Ματιάμπα και Μύρωνα Στρατή.

Στέκι νέων εργαζομένων - κατάρτισης: Συζήτηση με θέμα την οργάνωση των σπουδαστών ΙΕΚ, με ομιλητές την Βιβή Δάγκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών ΙΕΚ Πάτρας.

Στέκι ΑΕΙ-ΤΕΙ: Συζήτηση με σπουδαστές του ΤΕΙ με θέμα «Σχέδιο "Αθηνά", εξελίξεις και οξυμένα προβλήματα - οργάνωση της πάλης των σπουδαστών».

Παιδότοπος: Θεατρικό παιχνίδι «Η Λιγουδοχώρα».

Βιβλιοπαρουσίαση: 3ο τεύχος της μπροσούρας του ΚΣ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό». Παρουσιάστρια: Ζωή Χαχάμη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ-ΤΕΙ Αχαΐας του ΚΚΕ.