ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξεκίνησε το αθλητικό Camp

Την Πέμπτη ανοίγουν οι πύλες του Φεστιβάλ

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2013

Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη ανοίγει τις πύλες του το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που και φέτος θα φιλοξενηθεί στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιείται με μαζική συμμετοχή της νεολαίας, το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ που ξεκίνησε την Κυριακή με λαϊκή ποδηλατοδρομία στους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Το απόγευμα της Κυριακής, στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολίχνης πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων. Ειδικότερα: Επίδειξη τζούντο από το τμήμα τζούντο του Ηρακλή. Επίδειξη πυγμαχίας από τον Αθλητικό Σύλλογο Βαθυλάκκου «ΠΥΓΜΗ». Επίδειξη taekwondo από τον αθλητή Νίκο Τρακίδη. Επίδειξη kyokushin karate από τον προπονητή Τάκη Κάπνα. Επίδειξη ninjutsu από το γυναικείο τμήμα του Αθλητικού Συλλόγου «ΔΥΝΑΜΙΣ» και από τον προπονητή Σταύρο Μιλιάρδο.

Χτες Δευτέρα οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολίχνης με επιδείξεις ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», πρωταθλητή Ελλάδας και από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΑΡΜΟΝΙΑ» του Δήμου Δέλτα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός, ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας», με ομιλητή τον Πέτρο Κρίκη, μέλος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από τις χτεσινές εκδηλώσεις του camp στη Θεσσαλονίκη
Εξάλλου, χτες ξεκίνησαν στο Στρατόπεδο «Στρεμπενιώτη» τα τουρνουά Μπάσκετ 3x3 και τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5. Τα τουρνουά ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη και πραγματοποιούνται από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Αθλητικό camp και στην Αθήνα

Το ερχόμενο Σάββατο 14 Σεπτέμβρη αρχίζει και το αθλητικό camp στην Αθήνα, που θα διεξαχθεί στο πάρκο «Τρίτση» και το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

-- 14 έως 18 Σεπτέμβρη: Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3.

-- 18 Σεπτέμβρη: Ποδηλατικός γύρος του Πάρκου για παιδιά.

- 19 και 20 Σεπτέμβρη: Επίδειξη - σεμινάρια μαχητικών αθλημάτων: Πάλη (από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης), Παγκράτιο (Ελληνική Ομοσπονδία Παγκράτιου Αθλήματος), Πυγμαχία (από διακεκριμένους αθλητές και από τον πρώην διεθνή προπονητή Λευτέρη Λειβάδη), Τζούντο (από διακεκριμένους αθλητές).

-- 19 Σεπτέμβρη: Τουρνουά Σκάκι Μπλιτζ.

-- 20 Σεπτέμβρη: Αγώνας Σιμουλτανέ του Διεθνή Μετρ Κώστα Μουτούση.

-- 21 Σεπτέμβρη: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5χλμ. αφιερωμένος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (αφετηρία: κεντρική πλατεία Ιλίου, τερματισμός: πάρκο «Τρίτση»).

Δηλώσεις συμμετοχής για το αθλητικό camp μπορούν να γίνονται στα e-mail: kne@kne.gr και mail@odigitis.gr και στο τηλέφωνο: 698.7706.814.