Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις στο πάρκο «Τρίτση»

Το Σάββατο θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2013

Eurokinissi

Μήνυμα αγώνα και ελπίδας στέλνουν οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκινούν σήμερα στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"», στο Ιλιον. «Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη», είναι το σύνθημα γύρω από το οποίο η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να συζητήσει, να προβληματιστεί, να οργανωθεί και να δράσει, μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που θα κορυφωθούν με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη.

Με υλικά τη συντροφικότητα και τη συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια και τη διάθεση για προσφορά, τα μέλη της ΚΝΕ έχουν και φέτος ετοιμάσει το Φεστιβάλ με την ίδια «συνταγή» που θα φτιαχτεί και ο κόσμος που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις και αφιερώματα, συζητήσεις και εκδηλώσεις, ενώ το πρόγραμμα του τριημέρου διαπερνά η πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Ξεχωριστή θέση έχουν οι πρωτοβουλίες για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης προς τα μέλη της λαϊκής οικογένειας που υποφέρουν από την αντιλαϊκή επίθεση και τις επιπτώσεις της. Καθ' όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ θα συλλέγονται τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη για άνεργους, απεργούς, μετανάστες και τα παιδιά τους. Αντίστοιχα στο μαθητικό στέκι θα γίνονται εγγραφές μαθητών στα ενισχυτικά μαθήματα που οργανώνουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Λαϊκές Επιτροπές, ενώ στο περίπτερο του ΜΑΣ θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι θέλουν να συμβάλλουν σε αυτά. Την Παρασκευή στο χώρο του Φεστιβάλ από τις 18.00 έως τις 21.00 θα λειτουργεί μονάδα αιμοδοσίας.


Το κάλεσμα της ΚΝΕ απευθύνεται σε κάθε νέο και νέα που αναγκάζονται να περιπλανώνται ανάμεσα στην ανεργία, στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά. Στη νεολαία που βρίσκεται στα σχολικά θρανία των ταξικών φραγμών και της λειψής μόρφωσης, στους χώρους της κατάρτισης και της μαθητείας, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ των ακριβοπληρωμένων σπουδών. Στη νεολαία, δηλαδή, που έχει θέση στην πρώτη γραμμή της πάλης για την ανατροπή του γερασμένου κόσμου της ταξικής εκμετάλλευσης. Που μπορεί και πρέπει να βάλει τη δική της σφραγίδα στην οικοδόμηση της κοινωνίας που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού, της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Το ραντεβού, λοιπόν, από σήμερα και για τρεις μέρες είναι στο πάρκο «Τρίτση».