50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ Μ. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Βραδιά μεγάλης μουσικής στο Ηρώδειο
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2013

Πλημμύρισε από κόσμο την Τρίτη το βράδυ η μεγάλη συναυλία για τα 50 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας της Μαρίας Φαραντούρη. Η χαρακτηριστική και διαχρονική φωνή της, η ερμηνεία αξεπέραστων μουσικών δημιουργιών ξεσήκωσαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους. Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ, ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Η Μαρία Φαραντούρη τραγούδησε και μάγεψε το κοινό ερμηνεύοντας αποσπάσματα από έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Λοΐζος, αλλά και ξένων συνθετών, όπως οι Zulfu Livaneli, Kurt Weil, Charles Lloyd, Lucio Dalla, σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Αγγελου Σικελιανού, Νίκου Γκάτσου, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Πάμπλο Νερούντα, Μπέρτολτ Μπρεχτ, αλλά και των στιχουργών Ιάκωβου Καμπανέλλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Κώστα Καρτελιά.

Επίσης, για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η σουίτα με τίτλο «Poetica», σε ποίηση Διονύση Καρατζά και Γιάννη Θεοδωράκη, που αναδεικνύει τη λυρική πλευρά του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από τη συνθετική ενορχηστρωτική ματιά του Τάκη Φαραζή.