ΠΑΟΚ - ΣΑΧΤΕΡ ΚΑΡΑΓΚΑΝΤΙ 2-1
Κακός αλλά νικητής
Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός χτες (στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα) απέναντι στη Σαχτέρ Καραγκάντι αλλά τελικά πανηγύρισε τη νίκη. Στην πρεμιέρα του 12ου ομίλου του Europa League, επικράτησε της αντιπάλου του από το Καζακστάν με 2 - 1 (75' Αθανασιάδης, 90+ Βούκιτς - 50' Κάνιας πέν.) και έκανε... τρία βήματα προς τον τελικό στόχο του (πρόκριση).

Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί και έδωσαν δικαιώματα, τα οποία οι αντίπαλοί τους εκμεταλλεύτηκαν. Με αποτέλεσμα και να προηγηθούν, έστω και με δώρο του κακού Γάλλου διαιτητή, Φοτρέλ. Ο οποίος ανακάλυψε πέναλτι στο κανονικό μαρκάρισμα του Κατσουράνη. Παρ' όλα αυτά οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν την ανατροπή και βλέπουν τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία. Αρκεί βέβαια να βελτιωθούν πολύ. Η Σαχτέρ τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ποριβάεφ (87'). Στην έτερη αναμέτρηση του ομίλου, η Αλκμάαρ κέρδισε τη Μακάμπι, στη Χάιφα, με 1-0. Την επόμενη αγωνιστική θ' αναμετρηθούν Αλκμάαρ - ΠΑΟΚ και Σαχτέρ - Μακάμπι Χάιφα.

Να σημειώσουμε πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα, λόγω τιμωρίας. Στις δηλώσεις του (μεταξύ άλλων) αναγνώρισε ότι οι παίχτες του δεν απέδωσαν όπως μπορούν. Πρόσθεσε πάντως ότι δεν είναι εύκολο να επιτεθείς και να σκοράρεις απέναντι σε 9 αμυνόμενους και στάθηκε στην απώλεια των ευκαιριών που μεγάλωσαν τις δυσκολίες των παιχτών του. Ο Νίνης επισήμανε ότι αυτό που μετράει είναι η νίκη, χαρακτηρίζοντας επίσης σημαντικό το γεγονός της ανατροπής. «Το Γιουρόπα είναι μια διοργάνωση όπου μια ελληνική ομάδα μπορεί να διακριθεί. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τους πόντους για να ανέβει η Ελλάδα στην κατάταξη, γι' αυτό πρέπει πάντα να κυνηγάμε το καλύτερο. Ελπίζω να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε», πρόσθεσε.


MotionTeam

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (65' Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ (58' Σαλπιγγίδης), Νίνης (85' Βούκιτς), Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης.

ΣΑΧΤΙΟΡ ΚΑΡΑΓΚΑΝΤΙ: Μόκιν, Ποριβάεφ, Σίμτσεβιτς, Μαλί, Ταράσοφ, Ντζίντιτς, Κάνιας, Βίτσιους, Φινοντσένκο (81' Μπαϊζάνοφ), Γκαζαριάν, Χιτζνιτσένκο (88' Ζένκοβιτς).