ΜΕΞΙΚΟ - ΦΟΝΙΚΟΙ ΚΥΚΛΩΝΕΣ
Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών
Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013

Ολόκληρα χωρία έχουν θαφτεί σε κατολισθήσεις στο Μεξικό, στις παραθαλάσσιες περιοχές που πλήγηκαν από κυκλώνες και τροπικές καταιγίδες
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται τα θύματα των φονικών κυκλώνων και τροπικών καταιγίδων που πλήττουν εδώ και μία βδομάδα τις δυτικές και ανατολικές ακτές του Μεξικού προκαλώντας ως χτες το θάνατο τουλάχιστον 97 ανθρώπων, 60 αγνοούμενους και πάνω από 1,5 εκατομμύριο πλημμυροπαθείς, εκ των οποίων πολλές εκατοντάδες χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι.

Ενα από τα επίκεντρα των συνεργείων διάσωσης παραμένει το ορεινό χωριό Λα Πιντάδα (κοντά στο τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο) που καταπλακώθηκε την Τετάρτη από τόνους λάσπης και νερών με αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών δεκάδων ανθρώπων. Ως χτες σχεδόν ο μισός πληθυσμός του χωριού, περίπου 340 άνθρωποι, είχαν απομακρυνθεί από τη ζώνη καταστροφής με τη βοήθεια στρατιωτικών ελικοπτέρων διάσωσης. Επίσης, σε πολλές περιοχές με την υπερχείλιση των νερών βγήκαν στην επιφάνεια κροκόδειλοι τρομάζοντας τους κατοίκους τους.

Οι καταστροφές από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 16 ετών στο Μεξικό, ανάγκασαν χτες τον Πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένα Νιέτο να ματαιώσει το (προγραμματισμένο για τις αρχές της επόμενης βδομάδας) ταξίδι του στις ΗΠΑ στο πλαίσιο εργασιών της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.