ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μεγάλη συγκέντρωση έγινε ξανά το Σάββατο στη Νίκαια

Η μαζική παρουσία του κόσμου, ματαίωσε τα συσσίτια μίσους της Χρυσής Αυγής

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013

Η μαζική συγκέντρωση βγαίνει στο δρόμο για να ξεκινήσει η πορεία
Με νέα μαζική διαδήλωση το πρωί του Σαββάτου στη Νίκαια, εργάτες, νεολαίοι και λαϊκοί άνθρωποι από τον Πειραιά, έστειλαν ξανά το μήνυμα ότι οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, οι τραμπούκοι των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου, δεν έχουν θέση στην Κοκκινιά και σε καμιά εργατογειτονιά. Τη διαδήλωση διοργάνωσαν τα ταξικά συνδικάτα και μαζικοί φορείς του Πειραιά.

Τόπος συγκέντρωσης ήταν η πλατεία της Παιδικής Στέγης. Σε μικρή απόσταση, στο Περιβολάκι, οι χρυσαυγίτες είχαν προγραμματίσει την ίδια μέρα να διοργανώσουν «διανομή τροφίμων μόνο για Ελληνες», για να ξεπλύνουν στα μάτια του εργατόκοσμου τη δολοφονική τους δράση και να χειραγωγήσουν λαϊκές συνειδήσεις, κάνοντας «φιλανθρωπία» με τις πλάτες των εφοπλιστών και της μεγαλοεργοδοσίας. Η εργατική λαϊκή συγκέντρωση τους χάλασε τα σχέδια.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Ξουράφης, επικεφαλής της γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές, συγκροτημένοι σε μαζικά μπλοκ, έκαναν μαζική πορεία στους δρόμους της Νίκαιας, ξεσηκώνοντας την εργατούπολη κυριολεκτικά στο πόδι, με συνθήματα όπως: «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες από κάθε γειτονιά», «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, οι εργάτες θα τσακίσουν και πάλι τους φασίστες», «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ οργάνωση και πάλη».

Απ' όπου περνούσε η πορεία, ακούγονταν το κάλεσμα στο λαό να απαντήσει οργανωμένα στους χρυσαυγίτες, να συσπειρωθεί στα συνδικάτα και στις Λαϊκές Επιτροπές. Να τους απομονώσει, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν σε τόπους δουλειάς, σχολεία και σχολές. Από καταστήματα και σπίτια, δεν ήταν λίγες οι φορές που η αποδοχή του κόσμου εκφράζονταν με χειροκροτήματα, ενώ χιλιάδες ανακοινώσεις των ταξικών συνδικάτων μοιράστηκαν στη διαδρομή.

Οταν η πορεία πέρασε από το Περιβολάκι, ανακοινώθηκε η ματαίωση της χρυσαυγίτικης διανομής τροφίμων και οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Από τις ντουντούκες ακούγονταν: «Οσο και αν στενάζουμε από την ανεργία, από την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου σε κάθε κατακτημένο δικαίωμα, όσο δύσκολα και αν περνάμε, από τα μαύρα σκυλιά της Χρυσής Αυγής δε θέλουμε ούτε νερό». H διαδήλωση κατέληξε στην πλατεία Κρήνης, όπου σύντομη ομιλία έκανε ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος του σωματείου των Ηλεκτρολόγων της Ζώνης.