ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Ζήτησαν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης στο Πέραμα

Παρέμβαση χτες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά

Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2013

Τα συνδικάτα της Ζώνης πρωτοστάτησαν να εκφραστεί μαζικά η αντίδραση του λαού της πόλης στη Χρυσή Αυγή
Παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά έκαναν χτες το πρωί οι πρόεδροι των Συνδικάτων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονική επίθεση που έκαναν χρυσαυγίτες, τη νύχτα της 12ης προς 13η Σεπτέμβρη, σε βάρος συνεργείου στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκανε αφισοκόλληση στην κεντρική λεωφόρο του Περάματος. Στο συνεργείο συμμετείχαν και συνδικαλιστικά στελέχη των σωματείων.

Από την επίθεση, 9 κομμουνιστές συνδικαλιστές μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης. Ενώ υπάρχουν όλα τα στοιχεία που δείχνουν την ταυτότητα των δραστών και ότι είχαν πρόθεση να προκαλέσουν θανάσιμα χτυπήματα στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας έστειλε την περασμένη Τρίτη και με 12 μέρες καθυστέρηση, το φάκελο για το Πέραμα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Από τους συνδικαλιστές ζητήθηκαν να δοθούν επίσημες και συγκεκριμένες εξηγήσεις για αυτήν την καθυστέρηση. Επίσης, να απαντηθεί γιατί ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχώρισε την υπόθεση του Περάματος από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα και την εξαίρεσε από το φάκελο που έστειλε αρχικά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, είναι τουλάχιστον πρόκληση ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει «ενοχληθεί» κανείς από τους χρυσαυγίτες, τα ονόματα των οποίων, από την επομένη της επίθεσης στο Πέραμα, είχαν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους χρυσαυγίτες που έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν στη δολοφονική ενέδρα στο Πέραμα δε διστάζουν να εξαπολύουν και απειλές του τύπου «δεν τελειώσαμε» και να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους της Ζώνης.