ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Συγκέντρωση - συναυλία την Τρίτη στον Ασπρόπυργο

Ενάντια στη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής

Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013

Οσο η εργατική τάξη βγαίνει οργανωμένα στο προσκήνιο, τόσο οι φασίστες δε θα βρίσκουν τόπο να σταθούν σε χώρους δουλειάς και λαϊκές συνοικίες
Συγκέντρωση - συναυλία ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν την Τρίτη, 1 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, σωματεία και φορείς του Ασπροπύργου. Κάλεσμα απευθύνουν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έχουν αποφασίσει οι Σύλλογοι της ΟΓΕ σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας, η ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, τα Σωματεία Εργαζομένων στα εργοστάσια ΝΟΥΝΟΥ, ΚΡΑΦΤ, ΣΚΟΤ και το σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Κάλεσμα απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής.

Για το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, σημειώνει: «Οι εργάτες και τα συνδικάτα της περιοχής δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, όταν στη γειτονιά μας βρίσκονται τα γραφεία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το ορμητήριο των ταγμάτων εφόδου, το οποίο αξιοποιούν για να εξοπλίζονται και να πραγματοποιούν ασκήσεις στα γύρω βουνά.

Η απομόνωση της Χρυσής Αυγής σε κάθε χώρο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά είναι δική μας υπόθεση. Δεν μπορούμε να την εμπιστευθούμε στο κράτος, που ενώ μέχρι σήμερα άφηνε ασύδοτη τη Χρυσή Αυγή, κινητοποίησε μέσα σε μια νύχτα τον κατασταλτικό μηχανισμό του ενάντια στους απεργούς της "Χαλυβουργίας". Οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, για το γεγονός ότι αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος που κρατά το μαστίγιο ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Το μήνυμα που έρχεται από τις εξορμήσεις και τη συζήτηση μέχρι τώρα είναι πολύ θετικό, το κάλεσμα διευρύνεται συνεχώς με νέες αποφάσεις».