ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
Αλλο Μίτροβιτς άλλο Μήτρογλου...
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2013

Ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ κράτησε χτες ο Ολυμπιακός, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Αντερλεχτ με 3-0, για τη 2η αγωνιστική του ομίλου του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδας απέκτησαν έτσι και ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι της βελγικής ομάδας για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, ενώ έσπασαν και μια δυσμενή παράδοση για τις ελληνικές ομάδες που δεν είχαν νίκη στην έδρα της Αντερλεχτ.

Ο Ολυμπιακός με τον Μήτρογλου να πετυχαίνει χατ τρικ (17', 57', 72'), αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις αντεπιθέσεις και έχοντας την τύχη με το μέρος του - ιδιαίτερα στο Α' μέρος - κατάφερε να σημειώσει τη νίκη σε ένα παιχνίδι όπου τουλάχιστον μέχρι το 60' αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Ομως η επιπολαιότητα των γηπεδούχων στην τελική προσπάθεια (χαμένες ευκαιρίες των Μίτροβιτς, Πράετ, Νάιντεκ στο α' μέρος), αλλά και οι επεμβάσεις του Ρομπέρτο (σταμάτησε τους Σουάρες, Μίτροβιτς στο Β') που απέκρουσε και πέναλτι του Μίτροβιτς στο 24' μετά από παιδαριώδες μαρκάρισμα του Σάμαρη στον Κλιέσταν. Η εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου και οι αντεπιθέσεις που πραγματοποίησαν οι γηπεδούχοι ήταν τα στοιχεία που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ελληνική ομάδα για περίπου μια ώρα θύμιζε έντονα την κακή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα, με αρκετά προβλήματα στο κέντρο και την άμυνα, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία στην κατοχή και να δημιουργούν ευκαιρίες. Τα πράγματα άλλαξαν μετά το 60' όταν για δεύτερη φορά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός σκόραρε, ενώ η είσοδος του Φουστέρ βελτίωσε την κυκλοφορία για τους «ερυθρόλευκους» που δεν αντιμετώπισαν άλλα προβλήματα μέχρι το τέλος.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νάιτινκ, Ν' Σακαλά, Τιέλεμανς, Κλίεσταν, Πραέτ (74' Ατσεαμπόνγκ), Μπρούνο, Σουάρεζ, Μίτροβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Σαβιόλα (65' Ντομίνγκεζ, 78' Χολέμπας), Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Βάις, Μήτρογλου.