ΑΛΚΑΜΑΑΡ - ΠΑΟΚ 1-1
«Το μη χείρον βέλτιστον»
Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013

...Σώνοντας την παρτίδα στις καθυστερήσεις, αφού κατάφερε να πάθει το λιγότερο κακό, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Αλκμααρ στην Ολλανδία για τη 2η αγωνιστική του 12ου ομίλου στο Europa League. Eτσι σε συνδυασμό και με την ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι μεταξύ Σαχτέρ - Μακάμπι (2-2) τόσο ο Δικέφαλος όσο και η χτεσινή του αντίπαλος ξέφυγαν στη βαθμολογία και έγιναν από τα φαβορί για τις δυο θέσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

Ενα γκολ του Σαλπιγγίδη, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν αυτό που χάρισε τον πολύτιμο βαθμό στο ΠΑΟΚ που λίγο έλειψε να πέσει... θύμα του άγραφου νόμου στο ποδόσφαιρο, που θέλει μια ομάδα να πληρώνει τις πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Δικέφαλος αν και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις κάτι που διατηρούσε λεπτές τις ισορροπίες του αγώνα. Χωρίς να κινδυνέψουν αμυντικά οι παίκτες του Στέφενς κυριάρχησαν επιθετικά έχοντας δυο δοκάρια με τους Τζιόλη (8'), Λούκατς (51') και αρκετές χαμένες ευκαιρίες (Κίτσιου 21', Στοχ 38', Αθανασιάδη 39', Βιτόρ 88'). Ωστόσο στο τελευταίο μισάωρο η κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ και τα λάθη έδωσαν δικαίωμα στους γηπεδούχους να ξεθαρέψουν επιθετικά, με αποτέλεσμα στο 82' να ανοίξουν το σκορ με τον Γκοουβέλεου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κενό στην άμυνα. Το γκολ ξύπνησε τους παίκτες της ελληνικής ομάδας που ξανάρχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να δικαιωθούν 1' πριν το τέλος των καθυστερήσεων.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Αλβαράδο, Μ. Γιόχανσον, Γκοουβέλεου, Βάουτενς, Φίρχεφερ, Ορτίς, Γκούντελι, Ελμ (81' Οβερτουμ), Μπέιρενς (69' Γκούντμουντσον), Α. Γιόχανσον (91' Αβντιτς), Μάρτενς.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βιτόρ, Τζαβέλλας, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Νίνης (76' Λόρενς), Λούκας (72' Ολίσε), Στοχ, Αθανασιάδης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αλκαμααρ 4, ΠΑΟΚ 4, Σαχτέρ 1, Μακάμπι Χάιφα 1.