ΧΑΝΙΑ
Κινηματογραφική Λέσχη από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013

(Φωτογραφικό υλικό από το ντοκιμαντέρ «Ο αληθινός φασισμός») «(...)Πολλοί με ρωτούν, γιατί ασχολήθηκα με αυτήν την ταινία και γιατί την έκανα με υλικό τεκμηρίωσης και όχι με ηθοποιούς. Την έκανα με ντοκουμέντα, ώστε να μην μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για επινόηση. Τα ντοκουμέντα ενίοτε κραυγάζουν δυνατότερα από τον καλύτερο ηθοποιό. Το ντοκουμέντο είναι αλήθεια. Σε αυτά τα πράγματα πρέπει να διηγείσαι την αλήθεια
Δύο χρόνια λειτουργίας κλείνει η Κινηματογραφική Λέσχη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα Χανιά, μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε στις καταλήψεις ενάντια στο νόμο πλαίσιο που έγιναν τον Σεπτέμβρη του 2011. Είναι η απάντηση στα εμπορικά Blockbusters (πρώτες σε εισιτήρια ταινίες) και το μήνυμα ότι η πρόσβαση στον Πολιτισμό -όποια μορφή κι αν έχει- είναι δικαίωμα και πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, ελεύθερη και δωρεάν.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας της η Λέσχη έχει προβάλει πάνω από 50 ποιοτικές ταινίες. Ο Οκτώβρης «δένεται» με την επικαιρότητα και θα είναι μήνας αφιερωμένος στον αντιφασιστικό κινηματογράφο.



Καμιά φαντασία δεν μπορεί να συγκριθεί, κατά τη γνώμη μου, με τις φωτογραφίες. Και ξεκίνησα να κάνω αυτήν την ταινία γιατί δεν είναι ιστορία. Επιβιώνει και σήμερα» (Μιχαήλ Ρομ)