ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Επισκέπτονται εργοστάσια και συζητούν για την οικονομία
Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013

Εναν ενδιαφέροντα και πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης και συζήτησης πάνω στην 1η μπροσούρα της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό. Για τη Σοσιαλιστική Οικονομία» επέλεξαν οι μαθητικές Οργανώσεις Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ: Οργανώνουν εκδρομές σε εργοστάσια και συζητούν εκεί για την οικονομία και πώς αυτή αναπτύσσεται στο σοσιαλισμό.

Αύριο Κυριακή, στην Ξάνθη είναι το πρώτο ραντεβού. Οι μαθητές θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ. από την κεντρική Πλατεία, και θα επισκεφτούν εργοστάσια που έχουν κλείσει στο νομό. Θα συζητήσουν και θα προβληματιστούν «γιατί κλείνουν τα εργοστάσια, γιατί φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί απολύουν τους γονείς μας». Παρουσιάζοντας την μπροσούρα θα συζητήσουν εάν μπορούν τα εργοστάσια να λειτουργούν χωρίς αφεντικά, εάν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία κ.τ.λ.

Αντίστοιχα, στην Κομοτηνή, αύριο Κυριακή, στις 5 μ.μ. οι μαθητές θα συναντηθούν στην κεντρική πλατεία και η συζήτηση - παρουσίαση της μπροσούρας θα γίνει στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.

Ακόμα, σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στη Δράμα, η μαθητική ΟΒ οργανώνει αντίστοιχη συζήτηση με μαθητές, παρουσίαση της 1ης μπροσούρας.