Μαθητική κινητοποίηση στην Κεφαλονιά
Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013

Στιγμιότυπο από τη μαθητική πορεία στην Κεφαλονιά
Στο δρόμο για το δικαίωμά τους στη μόρφωση βγήκαν χτες μαθητές στο Αργοστόλι που έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης. Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία των μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Σάμης και του Λυκείου Κεραμειών, που βρίσκονται σε κατάληψη και συμμετείχαν μαθητές από το Λύκειο Πάστρας και σχολεία του Αργοστολίου. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις μαζικές συμπτύξεις τμημάτων γενικής παιδείας, ξένων γλωσσών και μαθημάτων επιλογής που προωθούνται κυρίως στα περιφερειακά σχολεία και στα ΕΠΑΛ, αλλά και για τα οξυμένα προβλήματα στις μεταφορές από και προς τα σχολεία. Στην κινητοποίηση, συμμετείχε η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που είχε κηρύξει τρίωρη στάση, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, αντιπροσωπεία σπουδαστών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων.

Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων, για το δικαίωμα στη μόρφωση γίνονται αύριο Τετάρτη σε Νίκαια και Μεταμόρφωση. Η Ενωση Γονέων Μεταμόρφωσης καλεί σε συγκέντρωση, αφού κλείσουν τα σχολεία την πρώτη ώρα (8.10 - 9.00). Στην κινητοποίηση συμμετέχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» που κηρύσσει στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες. Αντίστοιχα, η Ενωση Γονέων Νίκαιας - Ρέντη καλεί στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Οσίας Ξένης.

Στο μεταξύ, σε αποχή έχουν προχωρήσει οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Τήλου, αντιδρώντας στην προσπάθεια του υπουργείου να υποβαθμίσει το τριθέσιο δημοτικό σχολείο Τήλου σε διθέσιο. Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων, στον τρίτο διορισμένο δάσκαλο αναθέτει καθήκοντα λειτουργίας ολοήμερου σχολείου.