ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πορεία των μαθητών του 7ου και 8ου ΕΠΑΛ
Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Πορεία προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί μαθητές του 7ου και 8ου ΕΠΑΛ του «Ευκλείδη» που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Αγώνα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Στο δημαρχείο συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, στον οποίο κατήγγειλαν ότι στα τμήματα δεν υπάρχουν καθηγητές ειδικοτήτων, ενώ επιπλέον καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους 80 ευρώ για αναλώσιμα. Αναφέρθηκαν επίσης συνολικά στις καταργήσεις ειδικοτήτων, στις ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων, στα 30άρια τμήματα, στις συγχωνεύσεις των σχολείων, που διαμορφώνουν την πολιτική της αμορφωσιάς, της σκόπιμης υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης της Παιδείας. Ο αντιδήμαρχος πέταξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση για τα προβλήματα των σχολείων.

Οι μαθητές απαιτούν να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα, να μην απολυθεί κανένας καθηγητής, να καταργηθεί το έτος μαθητείας ως τζάμπα εργασία για τους επιχειρηματίες, πτυχίο στα 3 χρόνια, κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία, χρηματοδότηση όλων των σχολείων, όχι στα 30άρια τμήματα, δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές, ένα γεύμα στους μαθητές δωρεάν με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων, έξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία, ανεμπόδιστη είσοδο των σωματείων των εργαζομένων στα σχολεία για ενημέρωση των μαθητών ανά ειδικότητα, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.