ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε θέλουν και δεν μπορούν να εξαλείψουν την ανεργία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, με αφορμή τη Σύνοδο της ΕΕ για την ανεργία των νέων

Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη Σύνοδο της ΕΕ για την ανεργία των νέων, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει τα εξής:

«Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συνεδριάσεις των οργάνων της ΕΕ για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Θυμίζουμε:

Η ανεργία των νέων όχι μόνο δε μειώθηκε αλλά γιγαντώνεται. Η πλειοψηφία των νέων ανέργων δε δικαιούνται ούτε καν επίδομα ανεργίας και όσοι το παίρνουν είναι επίδομα φτώχειας.

Κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο αξιοποιούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων για να αποδεχθεί η νέα γενιά τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

Δε θέλουν και δεν μπορούν να εξαλείψουν την ανεργία, η οποία είναι μόνιμο χαρακτηριστικό του εκμεταλλευτικού συστήματος και θα παραμείνει διογκωμένη.

Οι νέοι άνεργοι, οι κακοπληρωμένοι, οι μισοεργαζόμενοι - μισοάνεργοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τα σούρτα - φέρτα της κυβέρνησης, τις συνόδους και το ζεστό χρήμα στα αφεντικά.

Εδώ και τώρα να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Να τα επιβάλουν με τη δύναμη του δίκιου, της οργάνωσης και του ανυποχώρητου αγώνα.

Μόνο με την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος μπορεί να υπάρξει μόνιμη και οριστική λύση στην ανεργία, με τον πλούτο στα χέρια των εργατών μπορεί να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους.

Με αυτήν την προοπτική, μπορούν να δικαιωθούν τα όνειρα των νέων ανθρώπων.

Ολοι στον αγώνα»!