ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ στον Πειραιά
Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013

Με μαζική συμμετοχή νεολαίας έγινε το περασμένο Σάββατο, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εκδήλωση για τα 95 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, που διοργάνωσε η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με σταθμούς της δράσης του Κόμματος, ενώ ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Γ. Μερεντίτης, αναφέρθηκε σε μια σειρά πολύτιμα συμπεράσματα που προκύπτουν από την 95χρονη πορεία του ΚΚΕ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για την ιστορία του Κόμματός μας και την προσφορά του. Ταυτόχρονα νιώθουμε μεγάλη ευθύνη, στο να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές της ιστορίας του, για να υλοποιηθεί ο στόχος για τον οποίο χιλιάδες κομμουνιστές έδωσαν τη ζωή τους, για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Ο Γ. Μερεντίτης επισήμανε ότι «η πείρα και τα διδάγματα της 95χρονης Ιστορίας του ΚΚΕ, αποτελούν πολύτιμο θησαυρό για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες τού σήμερα. Για να αντιμετωπίσουμε σωστά και αποτελεσματικά τις σύγχρονες απαιτήσεις της επαναστατικής πάλης, για να δικαιωθούν οι αγώνες της εργατικής τάξης και του Κόμματός μας και να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.

Σήμερα, από το κράτος, το σχολείο, την εκκλησία, την εργοδοσία, από την ΕΕ, από αστούς και οπορτουνιστές, γίνεται μια τεράστια πολύμορφη ιδεολογική παρέμβαση, παραχάραξης της Ιστορίας, της Ιστορίας του ΚΚΕ, του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε. Οι νεότερες γενιές είναι τα μεγάλα θύματα της αντιστροφής της αλήθειας, της απόκρυψης και της παραπληροφόρησης. Τους δηλητηριάζουν με τον αντικομμουνισμό και τον αντισοσιαλισμό. Η γνώση της αλήθειας για την ιστορία του ΚΚΕ, του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε, η διαπαιδαγώγηση των νέων με τις αξίες της ταξικής πάλης, είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του Κόμματός μας, του κάθε κομμουνιστή. Αυτή η πρωτοβουλία της ΚΝΕ, πρέπει να αποτελέσει την αρχή και άλλων τέτοιων ανάλογων εκδηλώσεων, να μάθει η νεολαία την αληθινή Ιστορία του ΚΚΕ», κάλεσε χαρακτηριστικά ο ομιλητής.