Αναπτυχθήκαμε 4%!!!
Πέμπτη 3 Μάη 2001

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε ΒΕΒΑΙΑ και δε θα άφηνε ο Σημίτης σε άλλον πιθανό πρωθυπουργό το 2004 να «λύσει» το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων! Ποιος θα μπορούσε, άλλωστε, να μειώσει συντάξεις και να αυξήσει όρια ηλικίας καλύτερα από αυτόν;! Μια διασκέδαση έχει κι αυτός, να την παραχωρήσει στον επόμενο;

Πάντως, χτες, ομολογουμένως τα κατάφερε να βρεθεί στο μόνο ακροατήριο σε αυτή τη χώρα από όπου θα μπορούσε να αποσπάσει χειροκροτήματα: Στην κοινοβουλευτική του ομάδα!

Αλλά κι από κει οι μισοί χειροκροτούσαν και οι άλλοι μισοί κουνούσαν το κεφάλι! Γιατί ό,τι και να τους λέει ο Σημίτης και όσους δείκτες της οικονομίας και να τους αραδιάζει, αυτοί σκέφτονται τους δείκτες των πολιτών της εκλογικής τους περιφέρειας! (Για την ακρίβεια, όχι μόνο τους δείκτες αλλά ολόκληρη την παλάμη των χεριών του κόσμου γιατί αυτή βλέπουν όπου και να γυρίσουν το κεφάλι τους!)

Πάντως, τη χτεσινή ατάκα στην κοινοβουλευτική ομάδα μόνο ο Σημίτης μπορούσε να την πει: «Είναι δυνατόν», λέει, «να υπάρχει πρόβλημα στην οικονομία με δείκτη ανάπτυξης 4%»!!!

Δεν ξέρουμε αν λογιστικά είναι εφικτό αυτό, κ. πρωθυπουργέ. Πρακτικά, όμως, συμβαίνει και το βεβαιώνουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από το κατώτατο όριο φτώχειας και οι άνεργοι που αυξάνονται! Αν θέλετε, μπορείτε να πάτε να τους ρωτήσετε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εκτός πια αν οι συνταξιούχοι μπορούν να αγοράζουν με πίστωση και να λένε, π.χ., στο ταμείο του σούπερ μάρκετ ότι «σήμερα δεν πληρώνουμε» γιατί έχουμε ανάπτυξη 4%!

Οσο για κάτι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λαλίστατους στους διαδρόμους της Βουλής και επικριτικότατους ως προς τις επιλογές Σημίτη για το Ασφαλιστικό, αναρωτιόμαστε: Πού ήταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης;

Πάντως, ας μην πολυμιλάνε γιατί θα έρθει και η ώρα που θα πρέπει να ψηφίσουν. Κι ως γνωστόν, τέτοιες στιγμές δείχνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μια περίεργη δεκτικότητα!