ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδήλωση - συζήτηση για το δικαίωμα στον αθλητισμό

Το Σάββατο 30 Νοέμβρη στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (6.30 μ.μ.)

Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με αντικείμενο τον αθλητισμό που έχουν ανάγκη σήμερα οι νέοι και τα λαϊκά στρώματα διοργανώνουν το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση με τίτλο «Αγωνίσου! Κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου» θα γίνει το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (οδός Εθνάρχου Μακαρίου 1). Για το θέμα θα μιλήσουν οι: Κώστας Μίσσας, ομοσπονδιακός προπονητής εθνικών ομάδων μπάσκετ, Αντώνης Καλκαβούρας, αθλητικός δημοσιογράφος και Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνουν στο κάλεσμά τους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ «σήμερα η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη του ενώ η φυσική αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη. Οι αθλητικές υποδομές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Ο αθλητισμός είναι βουτηγμένος στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη σαπίλα, είναι θέαμα για τα κέρδη. Μέσα από τον αθλητισμό, το σημερινό σύστημα καλλιεργεί τον ατομικισμό, "ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος τίποτα". Δηλητηριάζει το μυαλό με τον αθλητισμό της ντόπας, των στημένων, του τζόγου, με το στείρο κυνήγι της "επίδοσης" για τους χορηγούς και τα κέρδη».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθυνόμενοι προς τους νέους τονίζουν: «Ολα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό που έχει ανάγκη. Με τον αθλητισμό που σε θέλει πρωταγωνιστή στο γήπεδο, που σου διασφαλίζει δωρεάν τις υποδομές και τα μέσα (σύγχρονη και ασφαλή γήπεδα, επιστημονική στήριξη, απαραίτητο προσωπικό, γιατρούς - γυμναστές). Με τον αθλητισμό της άμιλλας και της συλλογικότητας, που έχει ως στόχο όλοι οι νέοι να συμμετέχουν συστηματικά σε σωματικές δραστηριότητες, να αξιοποιούν την κλίση και το ταλέντο τους. Μη συμβιβάζεσαι με αυτήν την κατάσταση! Εχεις άλλη επιλογή. Μέσα στο σχολείο να αγωνιστείς για να αναπτυχθεί η Φυσική Αγωγή, να αυξηθούν οι ώρες στο σχολικό πρόγραμμα, να προσληφθούν γυμναστές, να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός. Να γραφτείς σε σωματεία και συλλόγους σε προγράμματα των δήμων και να διεκδικήσεις: χρηματοδότηση από το κράτος, κατάργηση των συνδρομών και των εισιτηρίων στα δημοτικά γυμναστήρια.Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούμε να συζητήσουμε, να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό»