Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων

Ουκρανία - Αζερμπαϊτζάν 2,5 - 1,5. Αρμενία - ΗΠΑ 2,5 - 1,5. Ρωσία - Κίνα 2,5 - 1,5

Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2013

Αποψη από την συνάντηση του 1ου γύρου, μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ρωσίας - Αρμενίας 2-2
Στην Αττάλεια της Τουρκίας διεξάγεται (από 24.11 έως 6.12.2013) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων με τη συμμετοχή 10 εθνικών ομάδων: Της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Κίνας, της Αιγύπτου, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Ουκρανίας και των ΗΠΑ.

Μετά τον 3ο γύρο είχε προηγηθεί η Εθνική Ουκρανίας με 6 βαθμούς (τρεις νίκες) και 7,5 πόντους, 2η η Αρμενία με 5 β. και 7,5 π., 3η - 4η Αζερμπαϊτζάν και Γερμανία από 4 β. και 7π., 5η Ρωσία με 3 β. (1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα) και 5,5 π., 6η - 9η ΗΠΑ, Κίνα, Ολλανδία, Τουρκία από 2 β. (όλες με 1 νίκη και 2 ήττες) και 6, 5, 5, 5,5 πόντους αντίστοιχα), 10η Αίγυπτος με 0 β. και 4 πόντους.

Η Εθνική Ουκρανίας αγωνίζεται με τους: Αλεξ. Σούλιπα (αρχηγός), Βασ. Ιβαντσούκ, Αλεξ. Μοϊσένκο, Αλεξ. Αρεσχτσένκο, Αντον Κορόμποβ και Γιούρι Κριβορούτσκο. Η Αρμενία αγωνίζεται με τους: Αρσ. Πετροσιάν (αρχηγός), Λεβ. Αρονιάν, Σεργκ. Μοβσεσιάν, Βλ. Ακοπιάν, Γκ. Σαργκισιάν και Τιγκ. Λ. Πετροσιάν.

Επίσης, αγωνίζονται και οι κορυφαίοι: Χάλιφμαν, Σαφαρλί, Μαμέντοβ (Αζερμπ.), Χου Ζαν, Λι Τσάο, Ντινγκ Λίρεν (Κίνα), Κράμνικ, Γκρίστσουκ, Καριάκιν (Ρωσία), Νακαμούρα, Κάμσκι, Ονιτσουκ (ΗΠΑ) κ.ά.

* Στις 25 Νοέμβρη έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον σκακιστικό τουρνουά στο Μπανγκλαντές με οργανωτές την τοπική Σκακιστική Ομοσπονδία και την Ενωση Συντακτών Τύπου, Τηλεόρασης, Ραδιοφώνου και γενικά όλων των Μέσων Μαζικών Ενημέρωσης. Νικητές ήταν οι δημοσιογράφοι Μοσαλίν Αχμέτ, με δεύτερο τον Νουρουζαμάν Αμπού και τρίτο τον Ζιαντούλ Ισλάμ.