Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού
Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2013

Στο μήνυμά του το κόμμα αναφέρει: «Το ΚΚΕ εκπροσωπεί τα σύγχρονα και μελλοντικά συμφέροντα της εργατικής τάξης της Ελλάδας, τον ταξικό της προσανατολισμό, την επαναστατική προλεταριακή ιδεολογία του Μαρξισμού - Λενινισμού.

Το ΚΚΕ εκπληρώνει το ρόλο του ως κομμουνιστικό κόμμα, αναπτύσσει την κομμουνιστική θεωρία, την επιστημονική κοσμοθεωρία του προλεταριάτου.

Το ΚΚΕ σηκώνει πάντα με μεγάλη υπευθυνότητα και γενναιότητα τη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, προσφέροντας σημαντική συμβολή στους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Αναγνωρίζουμε τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανασύνταξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και το ότι ενέπνευσε την ανασυγκρότηση των κομμουνιστικών κομμάτων που επλήγησαν και διαβρώθηκαν από τον οπορτουνισμό.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ συμβάλλει στην αναζωογόνηση του διεθνούς ταξικού εργατικού κινήματος.

Ολοι αναγνωρίζουμε το ρόλο του ΚΚΕ στην επανεκκίνηση της ΠΟΔΝ, της ΠΣΟ και του ΠΣΕ. Το ίδιο και στην πρωτοβουλία για την καθιέρωση των Διεθνών Συναντήσεων Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού συμφωνεί πλήρως με το KKE στο ότι το σημερινό καθήκον για τους κομμουνιστές όλου του κόσμου είναι η σοσιαλιστική επανάσταση και όχι οι μεταρρυθμίσεις, ότι το καθήκον για την ανατροπή του καπιταλισμού και την ανάδειξη της εργατικής εξουσίας είναι επίκαιρο.

Συμφωνούμε με τις εκτιμήσεις σχετικά με τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα στην ΕΣΣΔ και σε άλλες σοσιαλιστικές χώρες, καθώς και με την αναγκαιότητα να υπερασπιστούμε και να αποκαταστήσουμε αυτήν την εμπειρία ως κομμάτι της στρατηγικής της εργατικής τάξης για να αντιμετωπίσουμε την εξουσία των μονοπωλίων.

Το ΚΚ Μεξικού και το ΚΚΕ συμπίπτουμε στην πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό, στο ρεφορμισμό και τον αναθεωρητισμό, καθώς και στην ανάπτυξη της κομμουνιστικής θεωρίας.

Στο ΚΚ Μεξικού θεωρούμε το ΚΚΕ ένα κομμουνιστικό κόμμα που αποτελεί σημείο αναφοράς στη διεθνή ταξική πάλη και διατηρούμε στενές συντροφικές σχέσεις».