Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2013

Στο μήνυμά του αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απαντά πάντα με μαχητικό αγώνα και θυσία για τις ανάγκες του λαού. Στις χειρότερες στιγμές, όταν θα ήταν εύκολο να παραιτηθεί και να παραδοθεί στις επιθέσεις της αστικής τάξης, το ΚΚΕ κράτησε και συνεχίζει να κρατάει ψηλά την κόκκινη σημαία και τα σύμβολα της εργατικής τάξης, συνεχίζει να υπερασπίζεται την επικαιρότητα του Μαρξισμού - Λενινισμού ως εργαλείο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και ως οδηγό για την ερμηνεία της ανάπτυξης της κοινωνίας και της ανθρωπότητας (...)

(...) Ανέλυσε την ιστορία του και του ελληνικού λαού με τρόπο αυτοκριτικό σε διάφορα συνέδρια και ντοκουμέντα του. Εχει μεγάλη συνεισφορά στον τομέα του επιστημονικού σοσιαλισμού όπως για παράδειγμα οι αναλύσεις για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα και τη νίκη της αστικής αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τη δεκαετία του '90, μια περίοδος ιδιαίτερα δύσκολη για το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, κατά την οποία η ιδεολογική υποχώρηση και η νίκη του οπορτουνισμού ήταν ο κανόνας, το ΚΚΕ μπόρεσε να αντισταθεί στις επιθέσεις και έδωσε το παράδειγμα ως συνεπές Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζοντας την ανάγκη να συντονιστεί το κομμουνιστικό κίνημα σε διεθνές επίπεδο και να μην ενδώσει στο ρεφορμισμό.

(...) Ο ευρωκομμουνισμός είχε και έχει σοβαρές επιπτώσεις στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στην Ισπανία. Το ΚΚΛΙ είναι προϊόν της ιστορίας του ισπανικού κομμουνιστικού κινήματος. Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες να το διαλύσουν και τις συνεχείς επιθέσεις, είναι εδώ, κάθε μέρα πιο δυνατό, ως Κομμουνιστικό Κόμμα της εργατικής τάξης των λαών της Ισπανίας.

Για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στην Ισπανία η πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό είναι θεμελιώδους σημασίας. Το παράδειγμα των κομμουνιστών στην Ελλάδα μας βοήθησε να αντισταθούμε. Εκτιμάμε και σεβόμαστε πάρα πολύ το παράδειγμα του ΚΚΕ στην πάλη του ενάντια στον οπορτουνισμό και τη σταθερότητά του και την ειλικρίνειά του στην προώθηση του συντονισμού του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος ώστε, μεταξύ άλλων, σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Ευρώπη και για τη Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση.

(...) Αναγνωρίζουμε επίσης την ουσιαστική δουλειά του στο συνδικαλιστικό επίπεδο όπου δίνει ώθηση στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, στο επίπεδο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης με το ρόλο του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, τη δύναμη της ΚΝΕ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών ή στην πάλη για την απελευθέρωση της γυναίκας με τη στήριξη της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών».